Skakalna legenda ne ve, če bo lahko še kdaj normalno hodila

Smučarski skoki 11. Jul 202320:57 0 komentarjev
Daniela Iraschko-Stolz
Foto: Profimedia

Zmagovalka šestnajstih tekem za svetovni pokal in dobitnica velikega kristalnega globusa v smučarskih skokih v sezoni 2014/15 Daniela Iraschko Stolz je v nedavnem pogovoru za Kleine Zeitung razkrila, da ima zaradi številnih poškodb težave s hojo. Kljub temu nad vrnitvijo v skoke še ni obupala.

Nekdanja neuradna svetovna rekorderka s preletenimi 200 metri – ta naziv ji je marca v Vikersundu prevzela Slovenka Ema Klinec – ima zadnji skakalni nastop zabeležen na lanskih olimpijskih igrah. Tam je bila na tekmi mešanih ekip, ki je prepričljivo pripadla slovenski četverici (Urša Bogataj, Nika Križnar, Timi Zajc, Peter Prevc), diskvalificirana, Avstrija pa je osvojila peto mesto.

Vse od takrat ima Daniela Iraschko Stolz velike težave z nogami. Probleme ji povzročajo predvsem kolena in boki. Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da dobitnica velikega kristalnega globusa ne more normalno hoditi.

“Treniram skoraj vsak dan, predvsem za moč. Moje koleno po zadnji operaciji ‘deluje’ precej bolje, a v zadnjih tednih sem imela veliko težav z boki. Tudi to gibanje pa počasi stabiliziram,” je 39-letna Avstrijka dejala v pogovoru za Kleine Zeitung.

“Čeprav se je kakovost mojega življenja v zadnjem obdobju izboljšala in mi ni treba razmišljati, kako narediti naslednji korak, pa sem še zelo daleč od normalne hoje. V tem trenutku ne vem, če bom lahko še kdaj normalno hodila. Toda moj cilj je, da se vrnem na skakalnice,” pogumno napoveduje smučarsko-skakalna legenda. Če se njeno zdravstveno stanje ne bo izboljšalo, pa bo razmišljala o drugih aktivnostih.

Iraschko Stolz je ena izmed najboljših smučarskih skokov v zgodovini. V svetovnem pokalu je na stopničkah stala kar 53-krat, leta 2011 je v Oslu postala svetovna prvakinja na srednji skakalnici. Ob tem ima iz nordijskih prvenstev še sedem kolajn, pet ekipnih in dve posamični. Leta 2014 je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila srebrno odličje, zaostala je le za Nemko Carino Vogt.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!