Smučarka za velike tekme s črno packo

Alpsko smučanje 6. Feb 202317:531 komentar
Mikaela Shiffrin je danes povozila količek; FOTO: Guliverimage

Mikaela Shiffrin je na današnjem uvodu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju tik pred ciljno črto slaloma za super kombinacijo storila napako in najverjetneje zapravila zlato kolajno.

Američanka je bila na dobri poti.

Na zadnjem vmesnem času je zaostanek za Federico Brignone stanjšala na le sedem stotink in če bi do cilja prismučala brez napake, bi to bržkone zadostovalo za zlato kolajno.

Tako ji je na velikem tekmovanju znova spodletelo in zaživel je spomin na Peking ter lanske olimpijske igre. Tam je smučarka iz Kolorada praznih rok ostala v kar treh disciplinah. Odstop se ji je primeril na veleslalomu, slalomu in potem še v kombinaciji.

Pedantna gospodična

Na velikih tekmovanjih je danes Shiffrin vpisala četrti odstop, to je sicer že njeno šesto svetovno prvenstvo, neprevidnost pa čudi predvsem zato, ker je skupno v svetovnem pokalu – ob poplavi slalomov, kjer je za “ničlo” še toliko večja verjetnost – napako za predčasen konec vožnje storila le šestnajstkrat na 243 tekmah.

Shiffrin je danes prvič odstopila na tekmi za svetovno prvenstvo (14. preizkušnja).

V zadnjih petih letih je smučanje šampionka iz Vaila izpilila do te mere, da je izpadla na le dveh (!) tekmah. Odstopa sta se ji primerila na kombinaciji januarja 2020 v Zauhenseeju ter lani v drugem teku slaloma na Podkornu.

So morda velika tekmovanja (nova) rak rana ženske rekorderke po številu zmag v svetovnem pokalu in Američanka na velike odru čuti prevelik pritisk? Odgovor na to vprašanje bosta dala naslednja dva tedna.

Mikaela Shiffrin. Foto: Aleš Fevžer

Naslednji nastop Mikaelo Shiffrin čaka v sredo (8. februar), ko bodo dekleta na SP v Meribelu vozila superveleslalom.

Svetleča vitrina

Mikaela Shiffrin je na olimpijskih igrah osvojila tri kolajne. V Sočiju se je okitila z zlatom na slalomu, v Pjongčangu je bila najboljša v veleslalomu in srebrna v kombinaciji. Njeno vitrino z žlahtnimi kovinami so toliko bolj napolnila svetovna prvenstva. Američanka je od Schladminga (2013) do Cortine (2021) nabrala šest zlatih, dve srebrni in še tri bronaste kolajne.

Komentari

Vaš komentar