Slovenke popravile spodrsljaj, Francozinje razred zase

Biatlon 10. Jan 202416:18 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Francozinje Lou Jeanmonnot, Jeanne Richard, Sophie Chauveau in Julia Simon so zmagovalke ženske biatlonske štafete za svetovni pokal v nemškem Ruhpoldingu. Spodrsljaj s tekme v nedeljo v Oberhofu, ko so jih tekmice predčasno izločile, so popravile tudi Slovenke, ki so osvojile deveto mesto.

Tekma na Bavarskem se je odločala v drugi polovici, ko so v ospredju ostale Francozinje, Švedinje in Nemke, stik z vodilnimi pa so izgubile Italijanke, Švicarke in Ukrajinke.

V zadnji predaji je bila Nemka Hanna Kebinger prešibka, da bi se podala v boj z lansko zmagovalko svetovnega pokala Julio Simon in Švedinjo Hanno Öberg. Ko je Öberg že na streljanju leže popravljala dve napaki na strelišču, je bilo jasno, da bo Francozinji zmago težko vzeti. Švedinje so zaostale dobrih osem sekund, Nemke 46.

Slovenke so pred tremi dnevi razočarale. V Oberhofu Lena Repinc, predvsem pa živa Klemenčič, nista zadevali na strelišču in pred polovico tekme na 4×6 km so jih tekmice prehitele za krog.

Danes so se Lena Repinc, Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič odkupile z devetim mestom. Prva je bila na progi Repinc, ki je z eno popravo na strelišču resda predala kot 11., a z vsega 38 sekundami zaostanka za vodilno Švedsko. Tudi Polona Klemenčič je popravljala le enkrat, zaostanek 50 sekund pa je še vedno pomenil 11. mesto.

Tega je obdržala tudi Živa Klemenčič s tremi popravami, pa čeprav je bila na strelišču v stoječem položaju že v težkem položaju in porabila vse tri rezervne naboje, da se je izognila kazenskemu krogu.

Anamarija Lampič je v zadnji predaji prikazala eno najboljših predstav v karieri. Zadela je prvih devet tarč, kar bi jo na posamični tekmi zavihtelo visoko, zadnji strel pa je popravljala trikrat. Tako je strelišče zapustila skupaj z Norveško zvezdnico Ingrid Landmark Tandrevold in jo v končnici gladko prehitela.

V četrtek bo v Ruhpoldingu, kjer je doma slovenski glavni trener Ricco Gross, moška štafetna tekma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!