Novo slavje Althausove, uspešno dopoldne za Slovenke

Urša Bogataj
sloski.si

Katharina Althaus je v Lilehammerju na tekmi smučark skakalk dosegla še drugo zaporedno zmago.

Katharina Althaus je bila znova razred zase in v obeh serijah prepričala z najdaljšo daljavo. Urša Bogataj je ob slabih razmerah v finalu izgubila eno mesto in prišla do osmega mesta, slovenski uspeh pa sta z 11. in 12. mestom dopolnili še Ema Klinec in Nika KrižnarŠpela Rogelj je tekmo končala na 17. mestu, Maja Vtič pa je bila 22.

Zadovoljna sem, ker sem končno naredila dva dobra skoka. Sicer bi bil skok, predvsem v prvi seriji lahko še boljši, ampak na splošno sem zadovoljna. Pogoji in večja skakalnica niso vplivali name. Pred tekmami v Lillehammerju nisem imela rezultatskih pričakovanj, želela sem si le čimboljših skokov in to je to,” je po tekmi RTV Slovenija povedala Bogatajeva.

Tudi tretja tekma v svetovnem pokalu je minila v dvoboju vodilnih skakalk. Zmagovalka prve tekme Maren Lundby je tokrat osvojila drugo mesto in prepustila rumeno majico Althausovi, tretjega mesta pa se je razveselila Japonka Sara Takanaši.

Sezona za dekleta se nadaljuje čez dva tedna, ko je na vrsti tekma v nemškem Hinterzartnu, kjer bomo videli tudi prvo ekipno tekmo v zgodovini.