Odličen skok v novo leto za naše skakalce!

SZS

Novoletna tekma smučarjev skakalcev v Garmisch-Partenkirchnu je prinesla izjemen ekipni uspeh naših orlov. Tilen Bartol je po drugem mestu v prvi seriji zablestel s končnim 5. mestom, Peter Prevc je končal na 8. mestu, Jernej Damjan je bil 13., točke sta si prislužila Žiga Jelar in Timi Zajc

Po tekmi je naš osrednji junak novoletnega dne 2018, Tilen Bartol takole razmišljal: “Ne bi rekel, da je bila to najtežja tekma v mojem življenju. Niti nisem bil nervozen, vse sem doživljal precej sproščeno. Vem, da če naredim zelo dober skok, sem lahko zelo visoko in k temu tudi stremim. Ob čakanju pred finalnim skokom sem komaj čakal, da pridem dol, saj so me noge zelo bolele. Nekaj časa za razmišljanje je res bilo, a želel sem si predvsem, da čim prej končamo s tekmo. Pomislil sem tudi na to, da bi finalno serijo takrat odpovedali, vendar sem se hitro zavedal, da to ne bo šlo, saj sva bila na vrhu le še dva in sem bil prepričan, da bodo finale izpeljali do konca. Ko sem pristal, nisem vedel, na katerem mestu bom pristal, a ko sem videl številko 4, sem bil zelo zadovoljen. Da mi je do stopničk zmanjkalo 1,3 točke sem videl šele, ko sem stopil ven iz arene na semaforju. A tudi za to bo še čas.”

Dobre volje je bil tudi Peter Prevc, ki je končno skočil med najboljšo deseterico: “Danes sta se oba skoka izšla, kot bi se mogla že kdaj prej in s tem sem zelo zadovoljen. To sta bila lepa skoka in tudi rezultat je na koncu to pokazal in ni bil, kljub lepim skokom, okrog 15. mesta, ampak je bil med deseterico. Vesel sem bil dveh dobrih skokov, to je pomenila gesta po finalnem skoku. To je šele prva tekma, ki mi je dobro uspela. Ne moremo se preveč še veseliti. Super pa je tudi, da so rezultati ekipe močni, a po drugi strani je super tudi, če ima vsaj en vrhunski rezultat, če jih že drugi nimajo. Super je, da nas je tako veliko v finalu!”