Stjernen slavil v Kulmu, Damjan diskvalificiran

Getty Images

Zmagovalec prve letošnje tekme v smučarskih poletih je Norvežan, Andreas Stjernen. Norvežanu sta se na zmagovalnih stopničkah pridružila Daniel Andre Tande in Simon Ammann.

Po prvi seriji sta bila Peter Prevc in Jernej Damjan na 3. oziroma 4. mestu, potem pa dosegla nekoliko krajši polet, kot nekateri zasledovalci. Prevc je na koncu zasedel sedmo mesto, Damjan je bil peti, a je bil zaradi dres po koncu tekme diskvalifirican. Naziv daljave dneva gre Danielu Andreju Tandeju z 240,5 metra, ki bi na koncu skoraj zmagal, a ga je rojak Stjernen vendarle prehitel za par točk.

To je prva zmaga za Stjernena v svetovnem pokalu, tekma pa je bila posebna tudi za Anžeta Semeniča, ki je z 10. mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev kariere na najvišji ravni FIS tekem.

Lep ekipni uspeh slovenskih “orlov” sta dopolnila Domen Prevc s 13. mestom in Tilen Bartol, ki je z 28. mesta v drugi seriji napredoval na dvajsetega. Edini Slovenec brez točk je bil danes mladi Žiga Jelar. Jutri je v Kulmu na sporedu ekipna tekma.