Lundbyjeva pričakovano do olimpijskega naslova

Getty Images

Smučarka skakalka Nika Križnar je na olimpijskih igrah v Pjongčangu na tekmi na srednji skakalnici osvojila 7. mesto, naslov prvakinje pa je zanesljivo in pričakovano osvojila Norvežanka Maren Lundby.

Olimpijske igre v Pjongčangu so prinesle še drugi zelo zahtevno tekmo na srednji skakalnici, tokrat so se za odličja drugič v zgodovini pomerila dekleta. Naslov prvakinje je zasluženo osvojila najboljša skakalka te zime, Norvežanka Maren Lundby, ki je skočila 105.5 in 110 metrov, zbrala pa je 264,6 točk. Srebro je osvojila Nemka Katharina Althaus s 106.5 in 106 metri ter 252,6 točkami, bron in s tem prvo medaljo na olimpijskih igrah pa je osvojila nekdaj nepremagljiva Sara Takanaši z Japonske, ki je dvakrat skočila po 103.5 metre, zbrala pa je 243,8 točk.

Najboljša Slovenka je bila pričakovano mladinska svetovna prvakinja Nika Križnar, ki je s 101 metrom že po prvi seriji zasedala 7. mesto, tam pa je bila po še boljšem finalnem skoku, ki je meril 104 metre, tudi na koncu. Na njenih premiernih igrah je zbrala 223,2 točk. Ema Klinec je po dolgotrajnem čakanju na prvi skok osvojila 14. mesto z 91.5 in 89 metri ter 181,6 točkami. Naša tretja najboljša je bila edina Slovenka z dvema nastopoma na olimpijskih igrah, Špela Rogelj, ki je z 80 in 90.5 metri pridobila nekaj mest v finalu in je tako 26. mesto iz Sočija popravila s 22. mestom v Pjongčangu. Urša Bogataj je po dolgem čakanju pred nastopom v finalni seriji pristala na 30. mestu, skočila pa je 84.5 in 81 metrov.

Skakalke so s tekmo na srednji skakalnici opravile z edino nalogo na olimpijskih igrah, naslednje tekme jih čakajo v začetku marca, ko se bodo znova pomerile za točke svetovnega pokala v romunskem Rašnovu. (vir: sloski.si)