"Če ne bo rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze."

Getty Images

Slovenski smučarski skakalci so na novoletni turneji razočarali in dosegli najslabši rezultat v zadnjih desetih letih.

Predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je zato na novinarski konferenci pred nadaljevanjem sezone napovedal odločne ukrepe, če se krivulja ne bo obrnila navzguro.

Počakali bomo še Predazzo in Zakopane, če ne bosta ti dve postojanki prinesli izboljšanja rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze,” je napovedal predsednik zbora in odbora ter dodal, da se bodo v iskanju morebitnih kadrovskih rešitev obrnili le na domačo stroko: “Imamo dovolj kakovostnega kadra, a počakajmo. Predvsem menim, da se bo moral z nasveti in izkušnjami bolj vključiti tudi Goran Janus, nenazadnje je športni direktor reprezentance. Mora pomagati. Od njega pričakujemo, da bo nekak nadzornik reprezentance.

Cilji niso bili doseženi. Pustimo, koliko je imel pri tem prste vmes tudi Murphy vse od lanskega maja, če malo analiziramo. Najprej je prišla poškodba Petra, ki je bil le nekako hrbtenica vsega, do nedavne poškodbe Eme. En del je tudi posledica te smole. Ampak ne glede na to, vodstvo je zato, da poskrbi, da se napake ne dogajajo, da poskrbi za opremo, da zadrge delujejo, da so smuči pravilno namazane … Vse mora biti urejeno. Skakalec mora imeti v glavi le svoj skok. Brez tega ne bo šlo. To je profesionalizem in to moramo doseči,” je še dejal Jasnič in dodal, da si fantje zaslužijo več.

Najboljši na 67. turneji, ki so jo zaznamovale tudi težave z opremo, je bil na koncu z 20. mestom Timi Zajc. Prva aduta Slovenije Domen in Peter Prevc sta se poslovila že po polovici tekmovanja. Selektor Gorazd Bertoncelj kljub neuspehu vztraja pri visokih ciljih, ki jih je začrtal za sezono.