Jernej Damjan v komisiji športnikov pri FIS

Smučarski skoki 14. Mar 201912:34 > 12:36
Getty Images

Jernej Damjan je s strani športnikov in športnic, ki so tekmovali na minulem svetovnem prvenstvu v Seefeldu, predlagan v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi.

Volitve v komisijo športnikov pri Mednarodni smučarski zvezi so potekale v času svetovnih prvenstev. Na podlagi rezultatov glasov, ki so jih oddali tekmovalci in tekmovalke, ki so nastopali na prvenstvih, je za člana komisije športnikov do leta 2021 predlagan tudi Jernej Damjan, kot predstavnik moških smučarskih skokov, na tem položaju pa bo zamenjal Norvežana Andreasa Stjernena. Članice in člani komisije bodo s strani Predsedstva FIS potrjeni na naslednjem srečanju in sicer 2. junija 2019 v Cavtatu pri Dubrovniku.

“V preteklih letih se predstavnik športnikov ni preveč izpostavljal, kaj veliko narejenega ni bilo. To bi rad spremenil, za to se bom potrudil. Poizkusil bom vzpostaviti kanale za boljšo komunikacijo med športniki, rad bi, da se več pogovarjamo. To je moj prvi cilj, za katerega mislim, da je najbolj pomemben. Na tem področju se še nikoli ni naredilo nič. 15 let nazaj je bilo to zagovoto težje, danes, v času socialnih omrežij, pa ni vrag, da se nekaj ne bi dalo spremeniti, premakniti. Vsi morajo imeti vpogled v to, kaj se dogaja v svetu tega športa. Moramo biti obveščeni o tem kaj se dogaja z raznimi pravili, o spremembah opreme, o tekmovalnih pravilih, o tem, da če bo kdo prišel do kakšne težave, da se to lahko izpostavi in prediskutira, če bo to potrebno,” je ob uradni objavi novice povedal Damjan. “Ta funkcija zdaj deluje bolj kot neka častna, formalna funkcija, moj cilj pa je, da se to spremeni,” je še dodal Damjan.

Komisija športnikov bo po novem sestavljena iz 12 članov in članic, saj se obstoječi garnituri pridružuje še predstavnica v nordijski kombinaciji za ženske.

vir: sloski.si