Bron z grenkim priokusom: Danes so šli z glavo skozi zid (VIDEO)

Smučarski skoki 27. Jan 202418:00 2 komentarja
Foto: Profimedia

Timi Zajc je z bronastim odličjem na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih poskrbel za nov uspeh slovenskih smučarskih skokov. Kljub novemu odličju pa je bilo razočaranje Zajca po tekmi precejšnje, saj mu je kazalo še precej bolje.

Zajc se je po prvi polovici posamične tekme svetovnega prvenstva na Kulmu priskakal odlično izhodišče, saj je imel kar 12,3 točke prednosti pred drugouvrščenim Stefanom Kraftom. A dolgo čakanje na današnji zaključek preizkušnje in nestanovitne vetrovne razmere so na koncu botrovale temu, da se je tekma končala po le treh od štirih serij, naslov najboljšega pa je na veliko veselje domače publike odšel Avstrijcu.

Zajc je s poletom dolgim le 209,5 metrov zdrsnil na tretje mesto, kljub temu da je srebru izpred dveh let v Vikersundu danes dodal še bron, pa je bilo nezadovoljstvo pri njem precejšnje. Bržkone tudi zato, ker so organizatorji in žirija ne glede na spremenljive razmere na vsak način danes želeli izsiliti vsaj eno serijo.

“Razmere verjetno niso bile najbolj poštene, a takšen je naš šport. Danes so šli z glavo skozi zid in sreča je bila na strani Avstrijca. Dan je bil dolg, vseskozi sem moral biti pripravljen in se ogrevati, na koncu je bila tekma vseeno izpeljana,” je poudaril 23-letnik, ki ga jutri z reprezentančnimi kolegi čaka še ekipna preizkušnja “Iskreno se mi za jutrišnjo tekmo ni treba posebej pripravljati, saj sem dokazal, da sem bil nepremagljiv. Upam le, da bodo razmere poštene,”je dodal.

Nekoliko boljše volje je bil Lovro Kos, ki letos prvič nastopa na svetovnem prvenstvu. Osvojil je peto mesto. “Super. Prvo svetovno prvenstvo zame in peto mesto. Prikazal sem tri zelo lepe skoke, zato komaj čakam naslednjega,« je povedal Kos.

Da bi se preizkušnja z nekaj več sreče lahko predvsem za Zajca razpletla še nekoliko bolje, je sicer priznal tudi glavni trener slovenskih orlov Robert Hrgota. “Kaj naj rečem, malo grenkega priokusa, a še vedno odlično tretje mesto. Zmanjkalo je nekaj sreče, da bi Timi postal svetovni prvak, vendar mislim, da smo lahko zadovoljni tudi z njegovim tretjim mestom ter Lovrovim petim,” je poudaril Hrgota, ki pa se že osredotoča na nedeljsko ekipno preizkušnjo. “Fantje so dobro pripravljeni, zato se lahko veselimo ekipne tekme,” je bil optimističen glavni trener Slovencev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje