Nizozemec ne bo igral za NK Maribor, odhaja tudi sin legende

Nogomet 27. Jan 202414:10 > 14:16 0 komentarjev
Luuk Kluiters. Foto: Guliverimages

Sobotno popoldne je v vijoličasto pripravljalno bazo v turškem Beleku prineslo novo slovo. Luuk Kluiters ni zadovoljil pričakovanj strokovnega štaba in športnega direktorja Marka Šulerja ter se poslavlja od NK Maribor. Začasno bo vijoličasto za rdečo zamenjal tudi Marcos Tavares mlajši.

Januarska kadrovska križanka NK Maribor je še daleč od zaključene. Ante Šimundža in Marko Šuler v teh dneh zelo intenzivno razmišljata, kaj še dodati ekipi, da se bo rezultatska kriza vijolic znova obrnila navzgor.

Ko je govora o novih obrazih v Ljudskem vrtu, se je na treningih Mariborčanov v zadnjem mesecu dni potil tudi mladi nizozemski branilec Luuk Kluiters. Vijoličasti so ga vzeli s seboj tudi na priprave v Turčijo, po tekmi s Trenčinom pa je Ante Šimundža razmišljal o tem, da je za zdaj zadovoljil pričakovanja.

Nizozemec Mariboru maha v slovo

A dvoboj z Lehchom, ki so ga Mariborčani izgubili s kar 3:0, je prinesel preobrat. Ante Šimundža je po tekmi javno izrazil svoje nezadovoljstvo nad videnim, ko je govora o predstavi nosilcev pa je razmišljal takole: “Imamo precej zanimivih igralcev, marsikdo je odgovoril pozitivno na zahteve, nekateri pa tudi negativno. Etienne je igral pol ure, a to še ne zadostuje za konkretnejšo oceno. Sledijo treningi, nove tekme in bomo videli v prihodnjih dneh, kako in kaj.”

Ante Šimundža je sprejel naslednjo odločitev. Foto: Uroš Skaza

Maribor dal prednost domačemu fantu

Če bo torej napadalec Etienne Beugre dobil še dodatne priložnosti za dokazovanje, pa to ne velja za Kluitersa. Slednji je, roko na srce, proti Lechu odigral slabo tekmo, po njej pa je padla odločitev, da njegova pot v prihodnosti ne bo vijoličasta. “Nekaj časa je bil z nami, lahko smo ga dobro spoznali. Gre za mladega fanta, ki ima izredno fiziko, toda po trenutnih spoznanjih bi ga morali še precej časa razvijati. Prihaja iz ugledne nogometne šole, kjer gojijo drugačen slog igre kot pri nas, ob tem pa Lan Vidmardobro napreduje in kaže obetavne predstave, zato smo namenili prednost našemu fantu. Luuk trenutno ni na višji ravni, tako da ne bomo nadaljevali skupne zgodbe in zapušča našo pripravljalno bazo,” je za vijolično spletno stran pojasnil Šuler.

Maribor krepi sodelovanje s Ketty Impol Bistrico

Včeraj je NK Bistrica na svojih družbenih omrežjih objavil novico, da bo v drugi del sezone moštvo vstopilo okrepljeno z Marcosom Tavaresom mlajšim. 19-letnik, ki je v tej sezoni EON Next Gen lige dosegel 12 zadetkov, ki odhaja na polletno posojo. Z njim se v rdeči dres seli tudi njegov vrstnik Brin Horvat.

Sodelovanje med Mariborom in Bistrico se tako očitno znova krepi, potem ko je drugoligaš v zadnjih letih bolj intenzivno sodeloval s Celjani. Že pred tem je namreč v nasprotno smer odšel kapetan Bistrice Lan Vidmar, ki za zdaj v Ljudskem vrtu presega pričakovanja in bi lahko imel že kmalu pomembno vlogo v štajerskem ponosu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!