Ema Klinec se je še utrdila v vodstvu turneje

Smučarski skoki 14. Mar 202320:44 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Smučarske skakalke so v Lillehammerju opravile s kvalifikacijami za drugo tekmo, ki bo na sporedu jutri ob 16.30. Pripadle so aktualni svetovni prvakinji Kanadčanki Alexandrii Loutitt, lov na novo visoko mesto pa je napovedala Ema Klinec, ki je zasedla drugo mesto. 24-letnica si ga je delila z Nemko Katharino Althaus.

Pred smučarskimi skakalkami je še zadnja preizkušnja na norveški Raw Air turneji. Jutri ob 16.30 je na sporedu druga tekma v olimpijskem Lillehammerju, kjer je Ema Klinec včeraj zasedla tretje mesto. Lov na novo vrhunsko uvrstitev pa je 24-letna Poljanka napovedala že v današnjih kvalifikacijah.

S skokom, dolgim 131,5 metra, je zaostala le za Kanadčanko Alexandrio Loutitt, drugo mesto pa si je Slovenka delila z Nemko Katharino Althaus. Ker je domačinka Anna Odine Stroem tokrat osvojila le deveto mesto, je Klinec prednost pred najbližjo zasledovalko v seštevku turneje še povečala. Najbližje orlici je zdaj prav Althaus, ki zaostaja že 37,6 točke.

Na jutrišnjo tekmo so se sicer prebile tudi ostale štiri Slovenke. Nika Križnar (117 m/126,7 točke) je osvojila sedmo mesto, Nika Prevc (116 m/112,7) je bila 18., Katra Komar (112 m/94,4) trideseta in Maja Vtič (112,5 m/90,4) 33.

Po jutrišnji tekmi bo znana najboljša petnajsterica na turneji, ki bo v nedeljo ob 10. uri dočakala zgodovinsko priložnost – prvo tekmo na letalnici. Preizkušnja v Vikersundu sicer ne bo štela za točke svetovnega pokala, a bo predstavljala izpolnitev dolgoletnih sanj in prizadevanj ženskih skakalk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!