Granerud je že osvojil veliki kristalni globus

Drugi športi 4. Mar 202118:38 0 komentarjev
Daniel Kopatsch/Getty Images

Norvežan Halvor Egner Granerud je po četrtkovi odločitvi Mednarodne smučarske zveze (Fis), da ne bodo nadomestili vseh tekem odpadle norveške turneje, že osvojil letošnji veliki kristalni globus za slavje v svetovnem pokalu.

Pri FIS-u so sporočili, da bodo v Sloveniji organizirali samo eno odpadlo tekmo z norveške turneje, kar pomeni, da si je Granerud že zagotovil veliki kristalni globus.

Do konca svetovnega pokala so ostale še tri tekme v Planici. V igri je tako samo še 300 točk, Granerud pa ima v skupnem seštevku kar 526 točk prednosti pred drugim Markusom Eisenbichlerjem.

Čeprav je že nekaj časa jasno, da bom osvojil veliki kristalni globus, sem bil ob današnjem sporočilu zelo vesel. Zajokal sem, saj so bili zadnji dnevi zelo težko,” je povedal 24-letni Norvežan, ki je v sredo zaradi okužbe s koronavirusom končal svetovno prvenstvo.

To je bil moj cilj pred začetkom sezone, počutim se neverjetno. To je nekaj podobnega kot naslov Leicester Cityja v Premier ligi. Zdaj bom samo užival v teh občutkih,” je še dodal Granerud.

Granerud je v tej sezoni v svetovnem pokalu slavil na 11 tekmah, osvojil pa še pet drugih mest.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!