Niki Prevc le malo zmanjkalo do novih stopničk (VIDEO)

Smučarski skoki 24. Feb 202415:13 > 15:18 0 komentarjev
Nika Prevc
Nika Prevc bo branila prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: Profimedia

Po tritedenskem premoru so se na delo vrnile smučarske skakalke v svetovnem pokalu. Na prvih od dveh posamičnih tekem v Hinzenbachu je zmagala domačinka Eva Pinkelnig, Nika Prevc pa je tokrat osvojila četrto mesto. Do stopničk ji je zmanjkalo šest desetink točke.

Dan za odlično novico s Smučarske zveze Slovenije, da bodo tudi smučarske skakalke sezono svetovnega pokala končale v Planici (21. marca ob 17. uri na srednji skakalnici), se je v avstrijskem Hinzenbachu nadaljeval boj za točke v skupnem seštevku.

Avstrijke so se veselile dvojne zmage, drugouvrščena po prvi seriji Eva Pinkeling je za 2,9 točke premagala rojakinjo Jacqueline Seifriedsberger. Na stopničke je stopila še Nemka Katharina Schmid, ki je v drugi seriji pridobila štiri mesta. Za šest desetink točke je ugnala vodilno v svetovnem pokalu Niko Prevc, ki je bila na četrtem mestu že po prvem skoku.

V finalu so nastopile še tri Slovenke. Nika Križnar je bila osma (v drugo je izgubila dve mesti), povratnica po zdravstvenih težavah Ema Klinec 13. (v drugo je pridobila šest mest), Tina Erzar pa 23. (na tem mestu je bila že pred finalom). Le dve desetinki točki sta za preboj v trideseterico zmanjkali Taji Bodlaj (31.), že v kvalifikacijah pa je izpadla Katra Komar (44.).

Rezultati: 

Dosežki Slovenk:

Tina Erzar: 80,5 m in 82 m / 201,6

Ema Klinec: 81 m in 85,5 m / 216,0

Nika Križnar: 87 m in 82,5 m / 223,9

Nika Prevc: 87 m in 87,5 m / 237,4

Taja Bodlaj: 77,5 m / 93,9

Prevc, ki je lani v Hinzenbachu prvič v karieri skočila na zmagovalni oder, je prednost v skupnem seštevku še povišala. Skupno je pri 999 točkah. Druga Japonka Juki Ito zdaj zaostaja 202 točki, Eva Pinkelnig pa se je nekoliko približala, zdaj zaostaja 228 točk.

Skakalke so imele zadnje tekme svetovnega pokala v začetku februarja na veliki skakalnici v Willingenu, sledilo je mladinsko svetovno prvenstvo, minuli vikend pa bi morale nastopiti v romunskem Rasnovu, a sta tam tekmi zaradi pomanjkanja snega odpadli.

“Generalna ocena je, da smo nastopili malce zakrčeno in nismo prenesli skokov s treningov. Nika Prevc je le za malenkost zgrešila stopničke, Nika Križnar je tudi dosegla lep uspeh, saj pretekli teden zaradi bolezni ni skakala. Ema je po vrnitvi kakšen skok opravila lepše, kakšnega pa slabše, medtem ko je za Tino Erzar vsaka točka res lep rezultat. Malo bomo morali stopiti na plin, saj so nas Avstrijci danes kar pošteno namahali,” je oceno nastopov svojih tekmovalk podal glavni trener Slovenk Zoran Zupančič.

Jutri bo na istem prizorišču še ena posamična tekma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!