Ema Klinec poletela do zmage na Holmenkollnu!

Smučarski skoki 12. Mar 202315:07 > 15:50
Ema Klinec
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska skakalka Ema Klinec je z izjemnim skokom v finalni seriji poletela do zmage na skakalnici v Holmenkollnu!

Po prvi seriji je bila 24-letnica na petem mestu, v finalu pa jo je odneslo do 134,5 metra in njene druge zmage v karieri v svetovnem pokalu.

“Prvi skok je bil dober, le malce sem bila pozna. V drugo sem bila osredotočen, da skok začnem malce prej. Skozi celotno sezono sem bila vselej zadovoljna s skoki, danes pa mi je odskok res odlično uspel tudi na tekmi. To je to, druga zmaga v karieri in to na znamenitem Holmenkollnu, s čimer so se mi izpolnile sanje,” je v uvodni izjavi za RTV Slovenija dejala Klinec.

“Zdaj res dobro skačem, si zaupam. Mogoče v prvi seriji malce kompliciram, ker vem, da moram narediti dober skok. Potem se malce sekiraš, ko ti to ne uspe. Za rezultat je treba tvegati in danes sem vesela, da mi je uspelo,” je po dolgem skoku dejala skakalka iz Poljan pri Škofji Loki.

V finalu je štiri mesta pridobila Nika Križnar, ki je končala na osmem mestu. Nika Prevc je na koncu zasedla 23. mesto, Maja Vtič pa je bila 27.

Emi Klinec sta se na stopničkah pridružili Avstrijka Chiara Kreuzer, zmagovalka včerajšnje tekme, in Norvežanka Anna Odine Stroem, ki je vodila po prvi seriji.

Brez nastopa v finalu je ostala Katra Komar (67,3) na 36. mestu.

V skupnem seštevku turneje Raw Air prav tako vodi Klinec, ki ima 9,4 točke naskoka pred Odine Stroem, tretja Kreuzer pa zaostaja 16,9 točke. Do konca norveškega tekmovanja bosta na sporedu še dve tekmi, v seštevek pa gresta tudi rezultata iz kvalifikacij.

Komentari

Vaš komentar