Timi Zajc z odlično predstavo osvojil drugo mesto na Kulmu

Smučarski skoki 29. Jan 202313:51 > 15:29 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Timi Zajc je na drugi tekmi v smučarskih poletih na Kulmu osvojil fantastično drugo mesto. Znova je zmagal Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji je bil Avstrijec Stefan Kraft.

Za današnjo tekmo velja dodati, da se je slovenski trener Robert Hrgota pri skokih Zajca obakrat taktično odločil za skrajšanje naleta in imel pri tem srečno roko. V prvi seriji kar za dve naletni mesti, v drugi za eno. Tej odločitvi so kasneje sledili tudi ostali trenerji.

Na tekmi je sicer prvi od Slovencev nastopil Peter Prevc, ki je skočil 218 metrov, nato pa v izteku letalnice padel. Na srečo za črto padca, tako da so sodniki tega niso ocenjevali. Najuspešnejši letalec v zgodovini Slovenije se je hitro pobral in je nastopil v finalu.

V finalu ni nastopil Žak Mogel, 200,5 metra je bilo dovolj le za 35. mesto. Bolje je skočil Lovro Kos (208 metrov), čeprav sam ni bil zadovoljen s svojim skokom, je nastopil v finalu. Nasmejan in zadovoljen s prvim skokom pa je bil Anže Lanišek, ki ga je odneslo 225 metrov daleč.

Še dalj je letel Timi Zajc, ki je bil razpoložen že v kvalifikacijah. Na zahtevo trenerja Roberta Hrgote je skočil z nižjega zaletnega mesta, kar se je obrestovalo, saj je pri 234 metrih naredil telemark. Manj uspešen je bil Žiga Jelar (206,5 m), ki je v drugo napadal iz ozadja. Nekoliko dlje je šel Domen Prevc (212,5 m), kar je po prvi seriji zadoščalo za 12. mesto.

Timi Zajc napadel v finalu

V finalu je prvi od slovenskih orlov nastopil Kos, ki je skočil pol metra več kot v prvi seriji (208,5 m). Jelar je skočil precej bolje kot v prvi seriji in pristal pri 218,5 metra.

Petru Prevcu se je povsem ponesrečil finalni skok in je pristal pri zgolj 176 metrih. Domen Prevc je znova pokazal zelo soliden polet, toda slabši skok v prvi seriji je pomenil, da se na nedeljski preizkušnji ni potegoval za sam vrh.

Znova je lep polet uspel Lanišku, ki bo na drugi tekmi na Kulmu končal znotraj najboljše deseterice. Tudi sam je bil vidno zadovoljen v izteku letalnice.

V finalu je odlično poletel Zajc (230,5 m), ki je prehitel Avstrijca Stefana Krafta, znova pa je nekaj zmanjkalo za zmago, ki je, tako kot včeraj, pripadla Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Willingenu.

Stopničke že na prvih poletih letos

V soboto je od varovancev Roberta Hrgote najbolj navdušil Domen Prevc, ki je po več kot štirih letih znova stopil na oder za zmagovalec. Zaostal je le za novim nosilcem rumene majice Halvorjem Egnerjem Granerudom in Stefanom Kraftom. Za odličen ekipni uspeh sta poskrbela še Timi Zajc, ki je po le meter krajšem poletu od rekorda letalnice zasedel šesto mesto, tik za njim je bil še Žiga Jelar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!