Deja vu: Ema Klinec po odličnem skoku v finalu vnovič druga

Smučarski skoki 29. Jan 202314:45 > 17:03
Foto: Profimedia

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Hinterzartnu zasedla drugo mesto. Potem ko jo je v soboto premagala le Nemka Katharina Althaus, je morala dan pozneje priznati premoč Norvežanki Anni Odine Stroem, ki je bila boljša za 5,2 točke.

Ta prednost je zasluga prvega skoka, v katerem je bila Norvežanka v precej boljših vetrovnih razmerah z rekordom skakalnice, skokom 112,5 metra, kar za 10,5 metrov daljša od Slovenke.

Klinec, po prvi seriji peta, je imela najboljši dosežek druge serije, ki jo je popeljal na jubilejne 20. stopničke na tekmah svetovnega pokala. Ob eni zmagi je desetkrat zasedla drugo mesto.

“Spet sem pokazala super skoke danes. Vesela sem te konstantnosti, v štirih od šestih skokov tu sem bila najboljša. Lep vikend je za mano, zaupala sem si in moram si še naprej. Z dobro voljo grem v Willingen, leteti oziroma nabrati čim več metrov,” je dejala Klinec.

Slabše od pričakovanj se je odrezala Nika Križnar, ki je bila le 18., z 19. mestom je lahko precej bolj zadovoljna Maja Vtič, prišla je do izida sezone.

Katra Komar je zasedla 26. mesto, Nejka Repinc Zupančič pa je bil z 31. za las prekratka za finale.

“Drugo mesto in zmaga v kvalifikacijah, super. Sama tekma je bila mogoče malce bolj s konstantnimi pogoji kot včeraj, še vseeno pa je veter sploh v prvi seriji krojil rezultate. Škoda, danes smo bili res blizu. V prvi seriji so se naredile odločilne razlike, ene tekmovalke so imele smolo. Lahko rečem, da smo skakali še bolje kot včeraj,” je bil zadovoljen trener Zoran Zupančič.

Prvo mesto že v kvalifikacijah

Ema Klinec je v kvalifikacijah, ki niso odločale o nastopu na tekmi, saj je tekmovalo le 40 skakalk, skočila 104,5 m in za 5,9 točke ugnala vse tekmice. Najbolj se ji je približala Nemka Selina Freitag. Tretja je bila Kanadčanka Abigail Strate (115,9).

Druga najboljša v slovenski vrsti je bila Nika Križnar (106,3) na 11. mestu, Maja Vtič (96,8) je bila 21., Katra Komar (85,6) 30., Nejka Repinc Zupančič (76,8) pa 34.

Komentari

Vaš komentar