Lanišek in Klinec poletna državna prvaka

Smučarski skoki 27. Sep 202221:43 0 komentarjev
SZS

Na poletnem državnem prvenstvu v smučarskih skokih v Kranju sta zmagala Anže Lanišek v moški in Ema Klinec v ženski konkurenci. Na tekmi mešanih ekip je slavila SSK Ilirija.

Lanišek je s tem ubranil naslov poletnega državnega prvaka iz lanske sezone, skupno pa je osvojil tretjega. Drugi je bil Lovro Kos, na tretje mesto pa je po sedmem mestu v prvi seriji skočil Peter Prevc.

“Osvojiti naslov državnega prvaka je čast. Tega sem zelo vesel. To je potrditev, da delamo v pravo smer in da smo na pravi poti pred zimo, kar pa nas tudi najbolj zanima,” je po zmagi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Lanišek.

V ženski konkurenci je Ema Klinec slavila pred olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj, ki je sicer vodila po prvi seriji. Tretje mesto je osvojila Nika Prevc.

Anže Lanišek. Foto: guliverimage

“V zadnjem času sem kazala res dobro raven skokov, a še vedno nisem pričakovala naslova. Skakala sem lepo, prvi skok je bil še lepši. Veselim se nadaljnjega dela,” je dejala Ema Klinec.

Na tekmi mešanih ekip je zmagala ekipa SSK Ilirija v postavi Ema Volavšek, Rok Masle, Urša Bogataj in Lovro Kos. Druga je bila ekipa SSK Žiri v postavi Jerica Jesenko, Marcel Stržinar, Ema Klinec in Rok Oblak, tretja pa domača ekipa Triglava, ki so jo sestavljali Silva Verbič, Cene Prevc, Nika Prevc in Peter Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!