Lanišek na uvodu turneje z nepričakovanim pomočnikom

Smučarski skoki 28. Dec 202217:43 0 komentarjev
Anže Lanišek; FOTO: Guliverimage

V Obertdorfu se je s kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo odprla 71. novoletna turneja smučarskih skokov za moške. Na jutrišnjo tekmo se je prebilo vseh šest slovenskih "orlov", navdušil je Timi Zajc!

Skakalce pod Senčno goro je pozdravila množica več kot 20.000 navijačev, ki so z glasnostjo in morjem zastav ustvarili pravo navijaško vzdušje.

Od Slovencev se je v smučino prvi pognal Domen Prevc, v skladu z letošnjimi rezultati pristal pri 118 metrih in se na jutrišnjo tekmo prebil kot izzivalec (42. mesto). Hitro za njim sta se proti dnu naprave pognala Žiga Jelar (41. mesto) in Lovro Kos. Prvi je bil za pol metra krajši kot Domen, a se z boljšimi ocenami prebil mesto pred mlajšega Prevca, Kos pa je zadovoljil apetite slovenskih ljubiteljev zime. S skokom 124 metrov se je gladko prebil na tekmo (29. mesto).

Pozabil na prehlad

Nekaj minut kasneje je z odličnim skokom slovenske navijače navdušil Timi Zajc. Kljub prehladu v zadnjih dneh je član SSK Ljubno zajadral proti 133.5 metra in prevzel vodstvo, na koncu predtekmovanja je bilo to dovolj za 3. mesto. Zadovoljil je tudi Peter Prevc takoj za njim (130 metrov; 15. mesto).

Začetek novoletne turneje; FOTO: Guliverimage

Najbolj nestrpno so ljubitelji smučarskih skokov na sončni strani Alp pričakovali predzadnji skok kvalifikacij, ko se je proti dnu Audi Arene podal Anže Lanišek. “Žaba” ni ravno zadovoljil standardov letošnje zime, se pognal proti 124 metrom ter se na prvo dejanje štiridelne turneje podal kot 12. skakalec iz kvalifikacij.

Kvalifikacije je z devetimi točkami naskoka pred najbližjim dobil norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (155,5 točke), drugi je bil najboljši skakalec to zimo, Poljak Dawid Kubacki.

Uvodna serija se jutri začne ob 16.30 uri. “Od nedelje sem bil ‘parkiran’ v postelji, tako da enostavno moram biti zadovoljen. Upam na podoben skok tudi jutri,” je za RTV SLO povedal najboljši od Slovencev, Zajc. Po Oberstdorfu na turneji sledijo še tri tekme: Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck in Bischofshofen.

Pari prve serije:

Lovro Kos (SLO) – Rjoju Kobajaši (JAP)
Žiga Jelar (SLO) – Clemens Leitner (AVT)
Domen Prevc SLO) – Manuel Fettner (AVT)
Anti Aalto (FIN) – Peter Prevc (SLO)
Jukija Sato (JPN) – Anže Lanišek (SLO)
Junširo Kobajaši (JPN) – Timi Zajc (SLO)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!