Lanišek v zahtevnih razmerah najboljši Slovenec

Stefan Kraft
Stefan Kraft (Foto: AP)

Na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu je zmagal Avstrijec Stefan Kraft. Najboljši slovenski predstavnik je bil Anže Lanišek na četrtem mestu, med petnajsterico je bil tudi Žiga Jelar na 12. mestu.

V Franciji so danes nastopili Lanišek, Peter Prevc, Jelar, Tilen Bartol, Timi Zajc in Jan Bombek. Kvalifikacij zaradi natančno 50 prijavljenih niso izpeljali, po prvi seriji pa je bil najboljši Slovenec Lanišek na četrtem mestu. Pred njim so bili le Kraft ter Švicarja Simon Ammann in Gregor Deschwanden.

Jelar je bil na 15. mestu, Timi Zajc je bil 16., Bombek 18., Peter Prevc 22., Bartol pa na 23. mestu.

Bartol je v finalni seriji skočil 120,5 metra in napredoval na 22. mesto, izgubila pa sta tako Prevc (117 metrov) kot Bombek (114 metrov), ki sta končala na 26. in 27. mestu.

Zajc je v finalu pristal pri 118,5 metra za končno 18. mesto, Jelarja je 127 metrov v finalu potisnilo na 12. mesto. Lanišek je z nižjega zaletišča doskočil pri 127,5 metra, a ni prehitel trojice pred sabo. Na koncu je slavil Kraft pred Deschwandnom in Ammannom.

Po tretji postaji sezone vodi danes sedmi Avstrijec Jan Hörl (196), drugi je danes peti Poljak Jakub Wolny (185), tretji pa njegov rojak Dawid Kubacki, ki danes ni nastopal (160). Lanišek je napredoval na četrto mesto s 146 točkami, Tilen Bartol je na 14. mestu s 54 točkami.

Hrgota zadovoljen s posameznimi skoki

“Spet preveč napak, da bi bilo lahko kaj več. Enostavno mi malce še zmanjka. Potrebno bo opraviti še kar nekaj dela, da pridem do tja, kamor si vsi želimo. A sem nekje na poti tja in upam, da bo kmalu bolje,” je vtise strnil Lanišek.

Glavni trener Robert Hrgota pa je dodal: “Za nami je težka tekma. Razmere so bile kar zahtevne, kar nekaj dežja in vetra. To je bil dober test za vse. Bili smo blizu zmagovalnega odra, a se nam žal ni izšlo. S posameznimi skoki smo bili lahko zadovoljni. Še so razlike, smo v pripravljalnem obdobju. Veseli me, da imamo zdaj krajši oddih, malce dopusta, potem pa naprej trenirati.”

Skakalce naslednje tekme poletne velike nagrade čakajo septembra v Kazahstanu.

Komentari

Vaš komentar