Legendarni Kasai se ne ustavlja: formo pili v Sloveniji

Smučarski skoki 21. Nov 202218:41 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Ne le slovenski orli, na skakalnici v Kranju te dni trenira tudi Noriaki Kasai. Čeprav je legendarni Japonec letos srečal abrahama, pa ne kaže prav nobene želje po tem, da bi skakalne smuči postavil v kot.

Redki so tekmovalci, ki imajo svoj šport tako zelo radi, da se z njim ukvarjajo tudi dolgo po tem, ko so že doživeli vrhunec. Eden od njih je nedvomno Noriaki Kasai, ki je v svetovnem pokalu debitiral že leta 1988, ko je kraljeval še pokojni Finec Matti Nykänen.

Simpatični Japonec, ki ima nemalo zvestih navijačev tudi v Sloveniji, je sicer svojo zadnjo tekmo na najvišji ravni vpisal pred dvema letoma v Saporu, pozneje pa se udeležil tudi nekaj tekem v kontinentalnem pokalu in domačem prvenstvu.

Foto: Aleš Fevžer

Čeprav ni več v tako vrhunski formi kot nekoč, pa v smučarskih skokih še vedno uživa, v kar smo se lahko prepričali tudi danes, ko smo 50-letnika srečali na treningu na skakalnici v Kranju.

“Tu je zgolj treniral. Ali bo šel še na kakšne tekme, še ne ve, a upa, da bo. Kaj sva se še pogovarjala, niti ni skrivnost. Z njim se ne moreš prav veliko pogovarjati, saj ne zna ravno najboljše angleško. Bila so predvsem klasična vprašanja. Kako je in kako to, da še vedno skače. Nič posebnega,” nam je zaupal nekdanji slovenski skakalec Jernej Damijan, ki je priložnost izkoristil tudi za fotografijo z Japoncem.

Foto: Jernej Damjan/Facebook

Da Kasai, ki med drugim velja za rekorderja po nastopih na olimpijskih igrah – nastopil je na kar osmih –, skakalnih smuči še lep čas ne namerava postaviti v kot, je sicer zatrdil že lani. Kot je tedaj razkril, bo skakal vsaj do svojega 60. leta, na koledarju pa naj bi si že označil tudi 6. februar 2026, ko bodo na sporedu olimpijske igre v Cortini d’Ampezzo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!