Slovenke na prvi tekmi sezone razočarale

Smučarski skoki 2. Dec 202313:10 > 13:24 0 komentarjev
Nika Prevc
Nika Prevc. Foto: GEPA pictures Patrick Steiner via Guliver

V Lillehammerju se je začela sezona svetovnega pokala za smučarske skakalke. Na srednji skakalnici je na prvi tekmi nastopilo pet Slovenk, med deseterico se je uvrstila le Nika Prevc. Zmage se je veselila Juki Ito.

Nika Prevc je končala na 10. mestu in je bila najboljša Slovenka na začetku nove skakalne sezone. “Danes sem zadovoljna z uvrstitvijo, žal pa mi manjka še malo sproščenosti,” je po nastopu povedala danes najboljša Slovenka in dodala: “Malo sem bila kaznovana v točkah za slog zaradi izsiljevanja metrov.”

Nika Križnar in Ema Klinec sta se urvstili na 13. oziroma 14. mesto. V finalu je vsaka pridobila eno pozicijo. Točke je osvojila še Ajda Košnjek na 26. mestu. “Prva tekma je za nami, začeli smo zimsko sezono in lahko rečem, da je še kar nekaj nihanj preko tekme. To je bil za nas tudi prvi stik s snegom pri doskoku, pri katerem je še nekaj težav. Jutri nas čaka velika skakalnica, tako da upam, da pridejo tudi pravi občutki,” je dejala Križnar. Klinec pa je dodala, da bi bilo rezultatsko zagotovo lahko danes bolje: “Moj zadnji skok je bil že kar dober, tako da je to zelo lepa popotnica za naprej. Danes smo videli lepo, pošteno tekmo, lahko smo uživali v soncu in pravih zimskih razmerah.”

Zmage se je veselila Japonka Juki Ito z izjemnim skokom v finalni seriji. Skočila je 94 metrov in pridobila tri mesta. Druga je končala Francozinja Josephine Pagnier, tretja pa vodilna po prvi seriji Alexandria Loutitt, ki je dobila že kvalifikacije. Za Japonko je to osma zmaga v svetovnem pokalu.

Kot je današnje uvodne nastope letošnje zime strnil selektor Zoran Zupančič, so njegove varovanke danes nastopile preveč “zakrčeno” in v skokih delale preveč grobih napak.

“Prvi sneg se za nas ni izšel po željah. Največ drznosti in mirnosti je pokazala Yuki Ito. Naši skoki so bili nekako ‘zakrčeni’, veliko je bilo napak. Žirija je tekmo vodila precej konzervativno, zaletišče je bilo nizko, tako da so se te napake zelo potencirale in so nas oddaljile od lepih uvrstitev,” je ocenil selektor in dodal: “Jutri na večji napravi upam tudi na boljši izplen. Poskušali bomo ostati mirni, danes z vsemi temi napakami nismo zadovoljni.”

Za las je finalni skok zgrešila Taja Bodlaj. Na 31. mestu je le za štiri desetinke sekunde zaostala za trideseterico.

Že v nedeljo skakalke čaka nova preizkušnja, le da se bodo preselile na veliko napravo v Lillehammerju. Prva serija je na sporedu ob 12.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!