Bo Visma Rogličevi novi ekipi speljala velikega talenta?

Kolesarstvo 2. Dec 202310:27 0 komentarjev
cian uijtdebroeks
Foto: profimedia

Po prihodu Primoža Rogliča v ekipo Bora - Hansgrohe je pod velikim vprašajem prihodnost talentiranega Belgijca Ciana Uijtdebroeksa v nemškem moštvu. Zanj naj bi zanimanje pokazala Visma - Lease a bike, Rogličeva nekdanja ekipa.

Cian Uijtdebroeks ima sicer z Boro – Hansgrohe dolgoročno pogodbo, vseeno pa se zanj že zanimajo številne ekipe. Nekaj je že bilo govora o interesu Ineosa in Lidl-Treka, zdaj je v borbo za 20-letnika stopila še Visma – Lease a bike, poroča nizozemski Wielerflits.

“Seveda smo zainteresirani. Že od mladinskih selekcij ga spremljamo,” je povedal direktor Visme Richard Plugge. “Z njim smo že vspostavili stik, a še vedno ima pogodbo z Boro.”

Vseeno je malo verjetno, da bo Uijtdebroeks že v sezoni 2024 kolesaril v novih barvah. Interes bo predvsem pred sezono 2025.

Belgijec je slavo požel na letošnji Vuelti, ko je zasedel končno osmo mesto. Po prihodu Primoža Rogliča je jasno, da mladi kolesar ne bo kapetan na dirki po Franciji, česar se je morebiti nadejal. Ob tem ni bil preveč zadovoljen s predstavo ekipe. “Bi ostal z ekipo do naslednjega leta? Na to ne bom odgovarjal. Te zadeve trenutno ne komentiram,” je nedavno ostal nedorečen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!