Ob zapletih v Peking prispele tudi slovenske skakalke

Peking 2022 2. Feb 202217:12 > 03. Feb 2022 9:15 1 komentar

Slovenska olimpijska odprava na Kitajskem postaja vse številčnejša. V popoldanskih urah so v olimpijsko vas v Zhangjiakou prispele tudi smučarske skakalke Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj in Špela Rogelj. Vseeno povsem brez zapletov ni šlo, saj je bil na PCR testiranju za koronavirus pozitiven pomočnik trenerja Anže Lavtižar.

Slovenske smučarske skakalke so ene od zadnjih slovenskih športnic, ki so pripotovale v kitajsko prestolnico. A dekleta prav veliko časa za aklimatizacijo ne bodo imele, saj jih že v četrtek čaka prvi uradni trening, v soboto pa nato še tekma na srednji skakalnic, kjer bodo glede na pizvrstne predstave v svetovnem pokalu med favoritinjami za odličja.

Z njimi sta na prizorišče 24. zimskih olimpijskih iger sicer pripotovala tudi oba trenerja, vsi, z izjemo pomočnika trenerja Anžeta Lavtižarja, pa so uspešno prestali PCR testiranje na novi koronavirus.

Žan Košir ostaja v hotelu, a se počuti dobro

Kot so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije, je Lavtižar, tako kot smučarski trener Boštjan Božič in smučarska tekačica Eva Urevc prebolevnik, zato je moral opraviti ponovni test. Rezultate naj bi prejel jutri zjutraj po kitajskem času

Stanje ostalih članov reprezentance, ki so bodisi v izolacijskem hotelu bodisi v izolaciji v svoji sobi, ostaja nespremenjeno. Žan Košir in Darko Centrih ostajata v hotelu, a se dobro počutita in sta brez simptomov, v izolaciji pa zaenkrat ostaja tudi Urevčeva. Tako bo ostalo vse dokler dodatni testi ne pokažejo negativnih rezultatov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje