Slovenke na Ljubnem znova navdušile, zlata sova Kramerjevi

Smučarski skoki 1. Jan 202217:35 > 21:02 2 komentarja
smučarke skakalke
Foto: Jure Makovec

Sara Takanaši (266,8 točke) je zmagovalka druge tekme silvestrske turneje na Ljubnem ob Savinji. Japonka, ki je prišla že do svoje 61. zmage v karieri, je ugnala Slovenko Uršo Bogataj (261,8) na drugem in Avstrijko Marito Kramer (259,5) na tretjem mestu. Slednja je postala tudi zmagovalka turneje in se razveselila zlate sove.

Za Takanašijevo, ki je dan pred tem na Ljubnem osvojila peto mesto, so to že 110. stopničke v karieri. Japonska skakalka je vodila že po prvi seriji, vodstvo pa ubranila v drugi in slavila zmago s petimi točkami naskoka pred tokrat drugouvrščeno Bogatajevo. Ta je še sedmič stopila na zmagovalne stopničke, od tega petič to sezono.

“Super dan, sem zadovoljna z vsakimi stopničkami. Kdo si ne bi želel zmagati? Tudi jaz si, a tako je pač v športu, morda se pa tudi meni obrne sreča v prid in me tudi to kdaj doleti,” je povedala Bogatajeva.

Uspeh najboljše slovenske skakalke letošnje zime sta s četrtim in petim mestom dopolnili Ema Klinec (251,8) in Nika Križnar (251,5), do izida kariere pa je s sedmim mestom prišla Nika Prevc  (243,7). Tik za petnajsterico je tekmo sklenila Špela Rogelj (228,7) , do točk pa je s 26. mestom prišla tudi Jerneja Brecl (205,4).

“Zelo sem zadovoljna s finalnim skokom. Vedela sem, kje je bila napaka, občutki so bili pravi v prvi seriji. Žal mi je, da ni bilo stopničk, a z enim vrhunskim skokom kot kaže niso več mogoče. A to me tudi zelo veseli, konkurenca je močna in se ženemo naprej. Super izkušnja zame danes,” pa zadovoljstva ni skrivala Klinčeva.

Foto: Jure Makovec

V skupnem seštevku silvestrske turneje se je zmage razveselila Marita Kramer, ki je v seštevku štirih tekmovalnih serij ugnala danes peto Križnarjevo za 4,2 točke. Tretja je bila Takanašijeva z zaostankom 6,4 točke. Avstrijka, sicer najboljša skakalka te zime, je za skupno zmago v žep pospravila 10.000 švicarskih frankov (9600 evrov) in postala lastnica prve zlate sove.

Pari slovenskih skakalk (zmagovalke v krepkem tisku):

Maja Vtič – Kaori Ivabuči (Jap)

Nika Vetrih – Aleksandra Kustova (Rus)

Jenny Rautionaho (Fin) – Jerneja Brecl

Katra Komar – Daniela Iraschko-Stolz (Avt)

Carina Vogt (Nem) – Nika Prevc

Lara Logar – Špela Rogelj

Logan Sankey (ZDA) – Nika Križnar

Julia Clair (Fra) – Ema Klinec

Jerneja Repinc Zupančič – Sara Takanaši (Jap)

Natalie Eilers (Kan) – Urša Bogataj

Silvestrska turneja, 2. tekma:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje