Napovedal je upokojitev, kar je sledilo … (VIDEO)

Smučarski skoki 13. Mar 20248:48 4 komentarji
Peter Prevc
Peter Prevc. Foto: Profimedia

Peter Prevc je v zadnjih mesecih zbral več točk kot v katerikoli sezoni po zanj rekordi zimi 2015/16. Do velikega zasuka pa je prišlo prav po napovedi konca tekmovalne kariere.

“Ne, vztrajal bom pri odločitvi. Po koncu sezone se bom upokojil,” je nedolgo nazaj dejal Peter Prevc, zavedajoč se dejstva, da bo na vprašanje o tem, ali si bo do zaključka sezone svetovnega pokala v Planici premislil, verjetno še kdaj odgovoril. Rezultati, ki jih niza po 6. februarju, ko je na čustven način napovedal skorajšnje slovo, so namreč izjemni. Spominjajo na njegove zlate čase.

Odtlej je 31-letni šampion nastopil na  desetih tekmah. Kar štirikrat je bil drugi, ob tem še štirikrat med deseterico in nikoli slabši kot štirinajsti. Skupno je na teh temah osvojil 455 točk. S predhodnim izkupičkom ima tako na svojem računu 804 točke svetovnega pokala, kar ga trenutno uvršča na peto mesto. Tako visoko in s toliko točkami ni bil že vse od zanj rekordne sezone 2015/2016. Tedaj je z neverjetnimi 2.303 točkami osvojil veliki kristalni globus.

Peter Prec na zadnjih tekmah

Saporo: 8 in 9. mesto

Obestdorf: 2x 2. mesto

Lahti: 2., 7. (ekipno) in 14. mesto

Oslo: 8 in 11. mesto

Trondheim: 2 mesto

Tudi ob zbiranju uvrstitev na stopničke za zmagovalce tako uspešen ni bil že vse od omenjene sezone. Letos je bil med najboljšo trojico štirikrat. V predhodnih sedmih sezonah mu je to uspelo osemkrat. Manjka le še pika na i. Zmaga. Zadnje posamične se je veselil leta 2020 (Lillehammer). V torek ga je od prve stopničke v Trondheimu ločilo vsega 0,9 točke, dober tedne pred tem pa v Lahtiu 1,9.

A priložnosti bo še dovolj. Norveški program se bo s preizkušnjo na veliki napravi v Trondheimu nadaljeval že danes. Sledi selitev v Vikersund, kjer je pred devetimi leti postavil svetovni rekord, nato pa zaključek v domači Planici. Tam ga bo pričakala izjemna navijaška kulisa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje