Prišli so na rekreacijo in niso mogli verjeti svojim očem

Nogomet 12. Mar 202412:00 1 komentar
Ronaldo na "nedeljski" ligi v Essexu. FOTO: Paddy Power.

V Essexu v Veliki Britaniji so bili v rekreacijski nedeljski nogometni ligi šokirani, ko so na igrišču zagledali enega najboljših v zgodovini nogometa.

Si predstavljate, da se s prijatelji konec tedna dobite za partijo nogometa v eni izmed rekreativnih lig in pred svojimi očmi zagledate enega najboljših v zgodovini nogometne igre, Ronalda?

Prav to se je zgodilo v Angliji, ko se je legendarni Brazilec, ki danes šteje 47 let in je daleč od stare forme, pojavil na eni takšnih tekem v Essexu in zaigral za tamkajšnjo ekipo FC Phoenix.

Njegovi “soigralci” o akciji, ki je bila del reklame za eno od angleških stavnih hiš, niso vedeli nič. Vsi skupaj so to, da se bodo družili z enim največjih zvezdnikov iz nogometnega sveta, izvedeli šele takrat, ko je, pod imenom Dave Walsh, prikorakal na igrišče.

“Fantje niso mogli verjeti,” je dogodek opisal trener FC Phoenixa Brian Edwards.

Skupnih “selfiejev” in prošenj za avtograme v nadaljevanju dneva seveda ni manjkalo. Vsi so bili navdušeni.

“Najbolj nerealen trenutek v mojem življenju. V čast si štejem, da sem ga spoznal,” je povedal eden od nogometašev, ki so bili na igrišču.

“Napadalec, s katerim sem imel najmanj dela do zdaj,” pa je zapisal nekdo drug in se malce pošalil iz odvečnih kilogramov, ki jih nekoč najboljši nogometaš na svetu že nekaj časa nosi na sebi.

Kaj bi šele bilo, če ne bi bilo poškodb?

Ronaldo je zadnjo tekmo v karieri odigral leta 2011, ko je pri brazilskem Corinthiansu zaključil bogato nogometno pot.

Ronaldova fotografija iz nekih drugih časov. FOTO: Profimedia.

V Evropo je iz Cruzeira prišel kot najstnik in za PSV Eindhoven v dveh sezonah zabil 54 golov na 57 tekmah. Leta 1996 je za takrat rekordnih 20 milijonov ameriških dolarjev prestopil v Barcelono in v njenem dresu v 49 nastopih v enem letu zabil kar 47 golov.

V tisti sezoni je prejel prvo zlato žogo, po prestopu v milanski Inter za nov takratni rekord (27 milijonov dolarjev) pa so ga ustavile hude poškodbe, zaradi katerih je do leta 2000 moral počivati več kot dve leti. Pozneje je v Evropi igral še za Real Madrid in Milan.

Drugo zlato žogo je dobil leta 2002, ko je Brazilijo kot najboljši strelec turnirja popeljal do njenega zadnjega, šestega naslova svetovne prvakinje. Trikrat, v letih 1996, 1997 in 2002, je bil za najboljšega nogometaša leta izbran v izboru Fife.

Na svetovnih prvenstvih je zabil kar 15 golov in je drugi najboljši strelec v zgodovini tekmovanja. S 62 zadetki je na tretjem mestu večne lestvice brazilske reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje