“Nika in Urša sta pokazali čar in moč naše ekipe”

Peking 2022 14. Feb. 20229:03
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Na dan zaljubljencev čaka slovensko skakalno reprezentanco še zadnji nastop na igrah v Pekingu. Moški bodo nastopili na ekipni tekmi na veliki skakalnici, medtem ko so skakalke že nekaj dni v domovini. Po izvrstnem petem mestu na posamični tekmi je nekoliko v senci obeh dobitnic kolajn Urše Bogataj in Nike Križnar ostala Ema Klinec.

Osvojiti peto mesto na olimpijskih igrah pomeni biti peti na svetu v svojem športu. To je izvrsten rezultat, ki pa je v primeru aktualne svetovne prvakinje s srednje skakalnice Eme Klinec deležen malo pozornosti javnosti. Jasno, zlato in bron na isti tekmi sta osvojili njeni reprezentančni kolegici Urša Bogataj in Nika Križnar.

“Moram reči, da sem s svojim nastopom zelo zadovoljna. Izhodišče je predstavljal Pjongčang 2018, kjer so bile razmere zelo podobne. Od sebe sem dala vse, kar imam. Porabila sem vse znanje in izkušnje. Žal je bilo premalo za medaljo, a Nika in Urša sta pokazali čar in moč naše ekipe,” je bila nad uspehom reprezentance navdušena 23-letnica iz Poljan nad Škofjo Loko.

Članica skakalnega kluba iz Žirov je na Kitajskem pošteno izboljšala rezultat izpred štirih let, ko je v Južni Koreji zasedla 14. mesto. Celotna ženska ekipa je v zadnjih letih res naredila ogromne korake naprej. Od nekaj stopničk do serijskih zmag v svetovnem pokalu in na največjih tekmovanjih. Kje so razlogi za preporod? “Načrtno smo delali in iskali recept do zmag. Zdaj smo ga našli in to se kaže na rezultatih. Res je užitek delati v takšni ekipi.”

Ema Klinec je v Pekingu osvojila peto mesto na posamični tekmi. Za bronom ji je zmanjkalo 16,6 točke.

Želela bi si tekmo v Kranju, posebna čast v Planici

Ženski svetovni pokal se bo s tekmami v Hinzenbachu nadaljeval zadnji vikend v februarju. Nato sledijo še tekme v Oslu in Lillehammerju (ženska Raw Air turneja), Oberhofu ter Nižnem Tagilu in Čajkovskem (turneja Blue Bird).

Ema Klinec bi si v prihodnosti želela več tekem na domačih tleh: “Tekme na Ljubnem so bile fenomenalne. Tak spektakel, ki se ga športnik težko zaveda. Vse te domače tekme ti dajo velik zagon. Želim si, da bi jih v prihodnosti bilo še več. Na primer tekma v Kranju. To bi bilo fenomenalno, a mislim, da tega ne bom dočakala. Ampak ja, Ljubno je tisto, za kar treniramo in živimo.”

Foto: Uroš Skaza

Bo pa imela nekdanja mladinska svetovna prvakinja (to ji je v ženskih in mešanih ekipah uspelo kar štirikrat, dvakrat je bila posamično srebrna) posebno priložnost v domači Planici. Na nordijskem šampionatu prihodnje leto bo nastopila v majici branilke naslova iz Oberstdorfa lani. “Mogoče sem se tega začela zavedati šele zdaj. Planica je po več letih boja dobila gostiteljstvo svetovnega prvenstva. V veliko čast mi bo, da bom doma nastopala kot svetovna prvakinja,” je zaključila sogovornica.

Komentari

Vaš komentar