Tudi sama ni pričakovala medalje, ki pa ni naključna

Peking 2022 13. Feb. 20229:32
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Čeprav so vse medijske obveznosti po medalji naporne in časa za počitek po prihodu iz Pekinga še ni bilo, pa jih Gloria Kotnik opravlja z veseljem. Bron posveča vsem tistim, ki so ji na športni poti kakorkoli pomagali.

Osvojeno odličje deskarke na snegu je verjetno največje slovensko presenečenje letošnjih olimpijskih iger. Medtem ko je javnost glede na rezultate tekoče sezone in minulih let pričakovala uspeh skakalk in tudi Tima Mastnaka, pa Gloria Kotnik v Peking ni potovala kot ena izmed kandidatk za najvišja mesta.

“Mogoče je v tem trenutku to res presenečenje. Na prejšnje igre sem šla kot tihi favorit, pa mi ni uspelo narediti tistega, kar se je od mene pričakovalo. V Peking sem šla s precej manj pritiska oziroma brez, zato sem tudi lahko tako odtekmovala in dosegla tak rezultat. A ta medalja vseeno ni naključje, ampak je skupek vseh izkušenj in treningov,” se je z novinarsko oceno strinjala Velenjčanka. Priznala je, da tudi sama ni pričakovala takšnega izida.

“Vedela sem, da sem sposobna priti v izločilne boje, mogoče tudi med osem. V glavi si nisem postavljala rezultatskih ciljev, želela sem dati vse od sebe in pokazati najboljše vožnje. Ter narediti moje najbližje ponosne,” kar ji je v kitajski prestolnici tudi uspelo. Po prihodu domov je bila najbolj vesela prav čestitke najbližjih družinskih članov.

Gloria Kotnik na sprejemu v Kranjski Gori:

V pogovoru z mediji po včerajšnjem sprejemu v Kranjski Gori je večkrat poudarila, da se v tej medalji skriva dvajset let odrekanj, treningov in trdega dela. “Zdaj je ta trud poplačan z veliko nagrado,” je dejala mlada mamica, ki je poudarila, da se ni zavedala razsežnosti osvojitve olimpijskega odličja. Da je obveznosti kar veliko, časa za počitek v teh dneh pa bolj malo. A je bilo vredno.

Kot je še poudarila štirikratna udeleženka iger pod petimi krogi, ji bo ta uspeh dal nov zagon tudi za nadaljnje vztrajanje. “Verjamem, da se bo moj status izboljšal, da se mi bodo odprle nove priložnosti. Tako se bom lahko še bolj posvetila športu, zato se tega že veselim,” je zaključila Kotnikova in bronasto kolajno posvetila vsem tistim, ki so ji na športni poti kakorkoli pomagali.

“Tisti, ki ste mi, veste, kdo ste. Ta medalja je tudi vaša.” Kako dolgo bo v profesionalnem športu še vztrajala, pa je zanjo nehvaležna napoved: “Dokler mi bo telo dopuščalo in dokler bodo rezultati dobri, bom tekmovala.”

Komentari

Vaš komentar