Timi Zajc najboljši Slovenec ob odličnem ekipnem nastopu

Smučarski skoki 21. Mar 20247:28 > 12:55 0 komentarjev
Timi Zajc
Timi Zajc. Foto: Profimedia

Kar sedem od devetih Slovencev se je skozi četrtkove kvalifikacije prebilo na petkovo posamično tekmo v Planici. Najbolje se je odrezal Timi Zajc, ki je vključujoč oba treninga prikazal odlično formo. 222,5 metra je zadoščalo za četrto mesto v kvalifikacijah. Kar štirje Slovenci so se zvrstili med najboljših enajst.

Ob letalnici bratov Gorišek se je že za kvalifikacije zbralo 13.640 obiskovalcev, ki so videli dobre nastope Slovencev in tudi prvi polet čez 240 metrov.

Na tekmo so se uvrstili Timi Zajc (222,5 m, 206 točk), Anže Lanišek (212 m, 197,7 točke), Peter Prevc (210 m, 190,7 točke), Lovro Kos (210 m, 189,2 točke), Domen Prevc (206 m, 179,3 točke), Maksim Bartolj (207 m, 170,7 točke) in Žak Mogel (194,5 m, 166,8 točke). Brez tekme sta ostala zgolj Matija Vidic (182 m, 136,5 točke) in Žiga Jelar (184,5 m, 143,9 točke).

“Morda bi si v kvalifikacijah želel malo boljših razmer, a prvi dan sem opravil dobro. Z novo smučino sem se že spoprijateljil. Je nekoliko drugačna kot v preteklih letih, a mislim, da tudi v primeru toplega vremena ne bo težav. Mislim, da bo vikend minil uspešno,” je optimističen Zajc.

Timi Zajc
Foto: Aleš Fevžer

Zaradi vseh obveznost po kvalifikacijah misli še ni uspel povsem strniti Peter Prevc, ki še lovi prave občutke. “Po konci kvalifikacij smo začeli tako hitro letati okoli, da sploh ne vem, kaj se je zgodilo na skakalnici. Prvi skok me je skakalnica malce presenetila, drugi je bil že zelo dober, tretji tehnično malo boljši, a bo treba še naštudirati, kako in kaj. Pozna se nov zalet, ki se mu moram še prilagoditi, a mislim, da bom temu kos,” je prepričan slovenski skakalni as, ki sicer še vedno čuti posledice nedavne bolezni, zaradi katere je pristal na antibiotikih.

“Bolezen mi je vzela predvsem kile. A drugih posledic, kot da se počutim izjemno lenega, nimam,” še pravi Peter Prevc

Najdlje je sicer skočil Piotr Zyla, ki je pristal pri 241 metrih, a osvojil drugo mesto, čeprav je bil Rjoju Kobajaši kar enajst metrov krajši. Japonec je imel precej nižjo vetrno izravnavo in je tudi skakal z nižjega naleta.

Veliki kristalni globus je sicer že oddan, osvojil ga je Avstrijec Stefan Kraft. Ta je najboljši tudi v točkovanju poletov v boju za mali kristalni globus, ki ga je osvojil že lani v Planici. A boj za slednjega še ostaja odprt, pred najbližjimi zasledovalci ima Kraft (340 točk) 91 točk naskoka.

Petkova tekma se bo začela ob 15.00, uro prej je na sporedu še poizkusna serija.

V živo iz Planice:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!