Po poletu proti 300 metrov: Čutil nisem nič drugega kot strah

Smučarski skoki 14. Maj 202414:15 1 komentar
Ryoyu Kobajaši.
Ryoyu Kobajaši. Foto: Profimedia

Polet Rjojuja Kobajašija, ki je konec aprila s poletom 291 metrov na novo definiral skakanje na smučeh, še vedno buri duhove. O svojem dosežku se je zdaj prvič razgovoril japonski šampion.

Je skrivnostni polet Rjojuja Kobajašija, ki je v strogi tajnosti pod okriljem Red Bulla na Islandiji pristal pri 191 metrih, res svetovni rekord?

Mnenja o tem so deljena, na nasprotnih bregovih sta se ob tem vprašanju znašla Mednarodna smučarska zveza (FIS) in aktivni ter nekdanji skakalci.

Takšen polet želi še enkrat ponoviti

V vsakem primeru gre za edinstven podvig, kakršnemu v smučarskih skokih ni para. Prvič po edinstveni avanturi pa je zadevo v javnosti pokomentiral tudi glavni akter te zgodbe. Njegove besede so prenesli japonski mediji.

“Priznam, šlo je za izjemno zahteven skok. Sonce je sijalo in topilo sneg, smučina je bila zelo nemirna. A sem se zabaval. To je bil najbolj pomemben skok v moji karieri. Šlo je za popolnoma neznane okoliščine, čutil nisem nič drugega kot strah. Začel sem previdno, spoznaval sem skakalnico. Le v zadnjih dveh skokih sem dal vse od sebe. Red Bullu sem se pridružil zato, ker sem želel storiti nekaj posebnega in zdaj mi je uspelo uresničiti sanje. Za mano stoji izjemna ekipa, to želim nekoč ponoviti,” je vrelo iz presrečnega japonskega šampiona.

Rjoju Kobajaši. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Kasai: Moral bi skočiti 300 metrov

Na sprejemu japonskih zimskih športnikov v Tokiu je podvig svojega mlajšega reprezentančnega kolega pokomentiral tudi legendarni Noriaki Kasai. Slednji je zadevo pospremil v svojem slogu.

“Kaj naj rečem, razočaran sem! Za takšnega šampiona se ne spodobi, da na takšni skakalnici ne skoči 300 metrov,” se je ob dosežku Kobajašija pošalil Kasai.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje