Nov korak v smeri zgodovinskega mejnika NK Maribor

Nogomet 14. Maj 202412:07 > 12:07 0 komentarjev
Acun Ilicali Drago Cotar
Foto: NK Maribor

NK Maribor in Acun Ilicali sta podpisala pismo o nameri, ki opredeljuje skupne cilje partnerskega sodelovanja. Gre za naslednji korak v smeri vstopa turškega poslovneža v klub iz Ljudskega vrta.

Bliža se začetek nove ere NK Maribor.

V želji po večji konkurenčnosti tako v tekmovalnem kot v finančnem smislu in predvsem s pogledom proti vnovičnim evropskim podvigom se klub iz Ljudskega vrta prvič v zgodovini odpira tujim vlagateljem. Že nekaj časa ni več skrivnost, da bo svoje milijone v Maribor usmeril turški milijonar Acun Ilicali.

Končni dogovor sicer še ni sklenjen, je pa minuli konec tedna, ko je medijski mogotec obiskal večni derbi v Ljudskem vrtu, prinesel naslednji korak proti začetku skupne zgodbe. NK Maribor in Ilicali sta podpisala t. i. pismo o nameri, ki opredeljuje skupne cilje prihodnjega sodelovanja.

Acun Ilicali
Foto: Jure Banfi

Sporočilo za javnost NK Maribor

“Derbi v Ljudskem vrtu je imel več mejnikov. Po športni in prav tako po poslovno-organizacijski plati. Med 10.460 gledalci je bil tudi Acun Ilicali, za katerega menimo, da je ustrezen strateški partner za NK Maribor. Gospod Ilicali si je skupaj z najtesnejšimi sodelavci v svoji ekipi ogledal tekmo, storjen pa je bil tudi naslednji korak k sklenitvi dogovora s podpisom pisma o nameri. Po izraženem vzajemnem velikem interesu za skupno sodelovanje je zdaj v teku naslednja faza, z usklajevanjem skupne strategije delovanja in s konkretizacijo zadev.

Dosedanja prizadevanja smo nadgradili s podpisom pisma o nameri, ki opredeljuje skupne cilje bodočega sodelovanja. Določene so vse pomembne točke, podpisan dokument pa pomeni podlago za sestavo pogodbenih razmerij med obema partnerjema. Ob tej priložnosti velja izpostaviti, da vstopamo v strateško partnerstvo. Vse poteze z naše strani so storjene po tehtnem premisleku in temeljitih raziskavah, z namenom, da omogočimo nadaljnjo rast kluba na vseh področjih, s polno odgovornostjo do blagovne znamke NK Maribor, navijačev in mesta. Gre za skupen projekt, ki bo zagotovil dolgoročno finančno stabilnost in uresničil visoko zastavljene tekmovalne cilje ter tudi infrastrukturni razvoj, ki bo koristil tako članski ekipi kot tudi mlajšim selekcijam vseh starostnih skupin,” je pojasnil Drago Cotar, predsednik NK Maribor.

Acun Ilicali Drago Cotar
Foto: NK Maribor

Oba partnerja v luči skupnega sodelovanja izpostavljata uresničevanje visoko zastavljenih tekmovalnih ciljev, ki bodo nadgradili vse pretekle uspehe najtrofejnejšega slovenskega nogometnega kluba. Gre za potencial, o katerem se je osebno prepričal tudi Acun Ilicali, ko je dejal: “Takoj ko sem vstopil na stadion Ljudski vrt, sem bil zelo impresioniran nad neverjetnim ozračjem, neskončno podporo in navdušenjem navijačev nad svojo ekipo. Veselim sem, da začenjam svojo pot s tako dobro vodenim klubom in navijači, ki izkazujejo svojo podporo od začetka do konca tekme. To je bila moja prva tekma Maribora, ki sem jo spremljal v živo v Ljudskem vrtu, in zmaga na tako pomembnem derbiju je samo še povečala moje navdušenje ter veselje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!