Poplave niso prizanesle niti Emi Klinec: Še dobro smo jo odnesli (VIDEO)

Smučarski skoki 30. Sep 202313:27 0 komentarjev
Ema Klinec
Foto: Aleš Fevžer

Po tem, ko je načrtno izpustila prvi del poletne sezone, se je pretekli konec tedna na smučarske skakalnice vrnila tudi Ema Klinec. Slovenska smučarska skakalka je nemudoma navdušila, saj se je iz Rasnova v Romuniji vrnila z dvema drugima mestoma.

Za razliko od svojih reprezentančnih kolegic, ki so v tekmovalnem pogonu že od junija dalje, ko so bile na sporedu evropske igre, se je Ema Klinec odločila za nekoliko daljši premor. V prvi vrsti predvsem zaradi študijskih obveznosti pa tudi zaradi želje, da se na prihajajočo zimo čim bolje telesno pripravi. Kot kaže, se je odločitev izkazala za pravilno, saj je študentka psihologije že v svojem prvem letošnjem nastopu na poletni veliki nagradi navdušila in na tekmah v Rasnovu v Romuniji vpisala dve drugi mesti

“Lani je bilo zelo podobno, a sem startala v Klingenthalu. Ker sem ugotovila, da bi rabila še kakšno tekmo več, sem se odločila, da letos začnem v Rasnovu. S samim treningom sem bila zelo zadovoljna, čeprav mi zaradi tekmovalnega ritma ni uspelo vsega pokazati. A zadnji skok je bil že zares lep, tako da sem dobila tisto, kar sem hotela od Rasnova,” je po vrnitvi iz Romunije dejala Ema Klinec.

Rezerv ima še veliko

A ne le Klinec, na tekmah pretekli konec tedna je navdušila celotna reprezentanca. Že v soboto si je namreč Nika Križnar z uvrstitvijo na najvišjo stopničko zagotovila zmago v skupnem seštevku, dan pozneje pa so Slovenke dosegle kar trojno zmago. “Pred tekmo smo se s trenerjem malce pošalili, da bi lahko dosegli trojno zmago. Na koncu se je to tudi zgodilo. To je nekaj najlepšega,” je povedala svetovna prvakinja iz Oberstdorfa, ki so ji dobri dosežki v Romuniji dali še več elana pred nadaljevanjem.

“Vsak dober rezultat je dobrodošel, še toliko bolj, če ti pri tem uspe še lep skok. Poleg tega še nisem imela posamičnih stopničk iz Rasnova. A rezerv je še veliko, saj sem v zadnjem obdobju na treningih skakala še bolje. Vse skupaj pride tudi z ritmom. Zdaj pa naprej s polno paro v Klingenthal,” je zatrdila smučarska skakalka iz Poljan.

Foto: Aleš Fevžer

Tekma v Nemčiji, ki bo na sporedu čez dober teden dni, bo zadnja v sklopu poletne velike nagrade, ki so jo Slovenke izkoristile tudi za privajanje na nova pravila Mednarodne smučarske zveze (FIS). Novosti ni malo. Tekmovalce bodo v prihajajoči sezoni merili s skenerjem, varovalne vrvice in zavore na smučeh bodo obvezne, do sprememb pa je prišlo tudi na dresih, ki bodo v razkoraku ožji.

Avgustovske poplave prizadele tudi njeno hišo

A če sodimo po rezultatih, so se Slovenke na novosti odlično prilagodile. “Tako je videti, a verjamem, da so še vedno rezerve. Upam, da sedaj pri Mednarodni smučarski zvezi tudi dokončno povejo, kako bo pozimi, saj naj bi bilo načrtovanih še nekaj sprememb, ki naj bi bile dorečene po Klingenthalu, ko je načrtovan še zadnji sestanek. S tem smo se sprijaznili, stvari smo uredili, da ustrezajo pravilom. Še vedno pa stremimo k temu, da bo oprema čim boljša,” je dejala Klinec.

Sogovornica je sicer imela v pretekli sezoni tudi nemalo težav s poškodovanim kolenom, ki pa je po številnih vajah že precej bolj stabilno. No, to pa še zdaleč ni bila edina težava, s katero se je spopadala sogovornica v zadnjem obdobju, saj je razkrila, da so obsežne avgustovske poplave prizadele tudi njeno hišo. “Naša hiša je bila videti kar hudo, a po petih dneh čiščenja od jutra do večera smo vse uspeli rešiti. Lahko rečem, da smo jo na koncu dobro odnesli. Upam, da bodo tudi ostali, ki so bili bolj prizadeti iz te izkušnje izšli močnejši. Ob takšni katastrofi je težko sploh izbrati pametne besede,” je še sklenila Klinec.