Ema Klinec navdušila v Rusiji

Smučarski skoki 26. Nov 202119:00 > 19:02 1 komentar
Ema Klinec še nikoli ni tako dobro odprla sezone kot letos. Foto: SloSki

Smučarske skakalke so v Nižnem Tagilu odprle novo sezono svetovnega pokala. Prvo tekmo v novi sezoni je dobila Avstrijka Marita Kramer, ki je konkurenco premagala za več kot 40 točk. Lep ekipni slovenski uspeh je zaokrožila Ema Klinec, ki je osvojila odlično drugo mesto. Urša Bogataj je osvojila 4. mesto, Nika Križnar pa 8. mesto.

Zadovoljna z uspehom

“Zelo sem vesela teh stopničk na prvi tekmi v sezoni, to mi ni uspelo še nikoli. Trdo smo delali celotno poletje in vesela sem, da smo tudi kot ekipa, kljub vetrovni loteriji uspeli doseči zelo lepe uvrstitve. Imamo pa še ogromno za pokazati, že jutri je nova priložnost in gremo naprej,” je po tekmi dejala drugouvrščena Ema Klinec.

Tri Slovenke med osmerico

Z obema skokoma je že opravila debitantka v svetovnem pokalu Nika Prevc, ki je s 24. mestom osvojila svoje prve točke. Niki Križnar je v finalni seriji uspel boljši skok (87,5 m), s katerim je nekaj mest pridobila. Lanska zmagovalka skupnega seštevka je končala na 8. mestu. Jerneja Brecl je v finalu kar nekaj mest izgubila in končala na 25. mestu.

Dober skok je ponovila Urša Bogataj (90,5 m), ki je tekmo končala na četrtem mestu. Ema Klinec je v finalni seriji doskočila pri 91 m. Na prvi tekmi nove sezone je osvojila drugo mesto.

V finalu pet slovenskih skakalk, Kramerjeva razred zase

Prva od naših je skočila Nika Prevc, ki je pristala pri 74 metrih in se s tem dosežkom tudi uvrstila v finalno serijo. Za njo je skočila Jerneja Brecl (83,5 m) in se prav tako uvrstila v finale. Špeli Rogelj se je skok ponesrečil (65 m) in je že zaključila današnjo preizkušnjo. Najboljša Slovenka iz včerajšnjih kvalifikacij, Urša Bogataj, je pristala pri 88 metrih in bo po prvi seriji zasedala visoko uvrstitev. Odličen skok je uspel Emi Klinec (92 m) in kot prva na tekmi preskočila 90-metrsko znamko. Nika Križnar bo v finalu napadala iz ozadja (82 m). Po prvi seriji zaseda 13. mesto.

Sicer pa je prvo serijo zaznamoval izjemen skok Marite Kramer, ki je pristala pri 104,5 metrih.

Na tekmi je nastopilo šest Slovenk: Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec, Jerneja Brecl, Nika Prevc, Špela Rogelj.

Nižni Tagil, posamična preizkušnja, ženske:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje