Dvojna norveška zmaga, Slovenci popravili slab vtis

Smučarski skoki 8. Jan 202218:45 > 18:50 2 komentarja
Marius Lindvik. Foto: Kai Pfaffenbach - Reuters via Guliver

Marius Lindvik je zmagovalec tekme v Bischofshofnu. Zmagovalec novoletne turneje Rjoju Kobajaši je končal na četrtem mestu. Slovenski skakalci so v finalu popravili slab vtis iz prve serije. Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek na 13. mestu. V nedeljo bo na sporedu še ekipna tekma.

Za Lindvika je bila to četrta zmaga v karieri in prva letos. Po prvi seriji je zasedal četrto mesto. Za popoln norveški dan je poskrbel Halvor Egner Granerud.

Enako kot v prvi seriji je tudi v finalu prvi od slovenskih orlov skočil Žiga Jelar. Tokrat je pristal pri 130 metrih in tekmo končal na 25. mestu. Timi Zajc je skočil 132 metrov in  v finalu pridobil pet mest, kar je bilo na koncu dovolj za 20. mesto.

Veliko boljši skok je uspel tudi Petru Prevcu, ki je v finalu skočil 137 metrov, vendar je imel težave pri doskoku. Kljub težavam je v finalu napredoval in tekmo končal na 16. mestu.

Anže Lanišek je podobno kot ostali slovenski skakalci v finalu pridobil nekaj mest. S skokom, dolgim 135 metrov, je pridobil tri mesta in preizkušnjo končal na 13. mestu.

V drugi seriji so vsi slovenski orli skočili preko 130 metrov.

“Grobe napake so nam danes vzele vrhunske uvrstitve. Zdaj imamo čas, da se pripravimo za ekipno tekmo, da naredimo osem vrhunskih skokov in da se borimo za zmagovalni oder,” je po tekmi dejal trener Robert Hrgota.

Po prvi seriji Slovenci brez presežka

Prvi od Slovencev je skočil Žiga Jelar, ki je pristal pri 125 metrih in bo tudi danes prišel do točk v svetovnem pokalu. Po prvi seriji je zasedal 26. mesto.  Naslednji je skočil Peter Prevc. Skok, dolg 128,5 metra, je bil dovolj za 19. mesto po prvi seriji.

Tokrat pa se v finale ne bo uvrstil Lovro Kos, ki je skočil zgolj 119,5 metra. Tekmo je končal na 41. mestu. Tudi Timi Zajc (124,5 m) ni naredil najboljšega skoka, kljub vsemu pa se je uvrstil v finale. Po prvi seriji si deli 26. mesto z Jelarjem.

Tudi najboljši Slovenec iz kvalifikacij Anže Lanišek (126,5 m) se je uvrstil v finale. Trenutno je na 17. mestu in je najbolje uvrščen slovenski skakalec.

Kvalifikacije zaznamovala Japonca

Kvalifikacije pred današnjo tekmo sta zaznamovala Japonca. Prvi je bil Jukija Sato, za njim pa zmagovalec novoletne turneje Rjoju Kobajaši. Od Slovencev je bil najvišje Anže Lanišek. Na tekmo se je uvrstilo pet slovenskih orlov. Žak Mogel je sicer skočil dobro, toda v izteku skakalnice so ga diskvalificirali zaradi neustreznega dresa.

Poleg Laniška so nastopili še Peter Prevc, Lovro Kos, Timi Zajc in Žiga Jelar.

Bischofshofen, sobotna tekma:

V nedeljo bo ob 16. uri ekipna tekma. Za Slovenijo bodo nastopili Lovro Kos, Timi Zajc, Anže Lanišek in Peter Prevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje