Slovenci zanesljivi, a brez presežkov

Peking 2022 5. Feb 20228:40 > 8:44 0 komentarjev
Anže Lanišek. Foto: Matthias Schrader - AP Photo via Guliver

Slovenski skakalci so v akciji že povsem na začetku olimpijskih iger v Pekingu. Vsi štirje so se na kvalifikacijah zanesljivo uvrstili na tekmo na srednji skakalnici.

Na kvalifikacijah je nastopilo 53 skakalcev, 50 se jih je uvrstilo na tekmo. Vsi Slovenci bodo jutri nastopili na preizkušnji na srednji skakalnici, a današnji rezultati niso bili prepričljivi.

Peter Prevc je pristal pri 82 metrih, Lovro Kos pri 87, Timi Zajc pa je skočil meter dlje. Anže Lanišek je bil najboljši slovenski skakalec. Pristal je pri 94 metrih.

Kvalifikacije je dobil Norvežan Marius Lindvik, ki je za desetinko točke premagal rojaka Roberta Johanssona. Tretji je končal Poljak Piotr Zyla, četrti pa Japonec Rjoju Kobajaši.

Lanišek je bil najboljši Slovenec na 15. mestu. 30. je končal Timi Zajc, 35. Lovro Kos, Peter Prevc pa se je uvrstil na 38. mesto.

Organizatorji so imeli precej težav z vetrom, ki je konkretno podaljšal kvalifikacijsko serijo. Na Kitajskem sledi posamična tekma skakalk na srednji skakalnici, kjer moške preizkušnja čaka jutri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!