Slovenski mladci v Whistlerju skočili do drugega odličja

Smučarski skoki 4. Feb 202322:21
Gorazd Završnik, Maksim Bartolj Rok Masle Taj Ekart
Foto: Sloski

Slovenija se na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju veseli druge kolajne v skakalnem delu. Na ekipni tekmi fantov so Slovenci v zasedbi Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj osvojili tretje mesto.

Za slovenske skoke je to druga kolajna na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki te dni poteka v kanadskem Whistlerju. Za prvo je pred dnevi poskrbela Nika Prevc, ki je na posamični tekmi zasedla drugo mesto.

Na ekipni tekmi na srednji skakalnici z velikostjo 104 metre so Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj zasedli tretje mesto, zaostali pa so le za Avstrijo in Poljsko. Po prvi seriji so sicer zasedali četrto mesto, a so zaostanek 2,2 točk za Finci uspešno nadoknadili in se veselili brona. Razlika do severnjakov je na koncu znašala pet točk v korist Slovencev.

Skoki Slovencev:

Taj Ekart: 93,5 m/96,5 m   223,9 točke

Rok Masle: 102,5 m/102 m  254,7 točke

Gorazd Završnik: 88,5 m/91 m   201,8 točke

Maksim Bartolj: 96,5 m/96 m  245,4 točke

Za svežo prvakinjo Avstrijo so nastopali Julijan Smid, Louis Obersteiner, Stephan Embacher in Jonas Schuster, Poljsko, ki je na drugem mestu zaostala 5,8 točke, pa so zastopali Marcin Wrobel, Klemens Joniak, Kacper Tomasiak in Jan Habdas. Slovenijo je do zmagovalcev ločilo 46,7 točke.

Na ekipni preizkušnji so dekleta osvojila srebrno kolajno, prvenstvo pa se bo jutri zaključilo z mešano ekipno tekmo, ki bo na sporedu ob 20. uri po slovenskem času.

Komentari

Vaš komentar