Slovenski skakalci in skakalke v Planici ubranili naslov

Smučarski skoki 27. Jan 202314:24
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska mešana skakalna ekipa v postavi Nika Prevc, Tinkara Komar, Luka Filip in Nik Heberle na tekmi zimskega Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem) upravičila vlogo favorita in še drugič zapored osvojila zlato kolajno. Slovenija je za skoraj 90 točk premagala Poljsko in skoraj 100 točk tretjo Nemčijo.

Slovenija se veseli še petega zlatega odličja na Ofemu, ki sicer poteka v italijanskem Trbižu, a skakalni del poteka v Planici. Po Niki Prevc, ki je zmagala na posamični tekmi deklet, nato pa slavila tudi na ekipni ženski tekmi skupaj s Tajo Bodlaj, Katarino Pirnovar in Tinkaro Komar, ter biatlonskih zmagah Pavla Trojerja v sprintu in zasledovanju, je danes konkurenco pokorila še mešana skakalna zasedba.

Poleg Nike Prevc in Tinkare Komar sta ekipo sestavljala še Luka Filip in Nik Heberle, slovenska četverica pa je za 89,1 točke ugnala drugouvrščeno Poljsko, desetinko manj od 100 točk pa je na tretjem mestu zaostala Nemčija. Slovenca in Slovenki so tako upravičili vlogo favorita, saj so pod Poncami branili naslov iz lanskega leta, ko je Ofem potekal na Finskem.

S tem je skakalnega sporeda na festivalu, ki se sicer zaključuje jutri, konec.

Komentari

Vaš komentar