Štiri Slovenke v deseterici napovedujejo uspešno turnejo

Smučarski skoki 27. Dec 202215:24
Foto: Jure Makovec

S kvalifikacijami v Beljaku se je začela silvestrska turneja za smučarke skakalke. Na jutrišnji tekmi bo nastopilo šest Slovenk, kar štiri so se danes uvrstile med najboljšo deseterico.

Kvalifikacije je dobila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je za 1,8 točke ugnala Nemko Selina Freitag. Najdaljši skok dneva je uspel Emi Klinec, ki je pristala pri 94 metrih in zasedla tretje mesto. Tik za njo se je uvrstila Nika Križnar. Nika Prevc na šestem in Urša Bogataj na devetem mestu sta dopolnili lep slovenski uspeh.

Na tekmo sta se uvrstili še dve Slovenki. Maja Vtič je bila v kvalifikacijah 25., Katra Komar pa se je uvrstila na končno 30. mesto.

Ema Klinec, najboljša Slovenka v kvalifikacijah, je po tretjem mestu povedala: “Definitivno je napredek viden. Na treningih mi ni šlo, zato sem bila malo zaskrbljena. A današnji dan je pokazal, da lahko dobro skočim. Vseeno pa to še niso moji skoki. Postopoma želim napredovati in pridobiti na samozavesti. Če bom jutri naredila podoben skok kot danes, bom zadovoljna.”

Trener Zoran Zupančič je dodal: “Lep ekipni uspeh. To je v prvi vrsti cilj: da smo ekipno močni, s tem pa bodo prišli tudi pravi posamezni rezultati, ki si jih želimo. Vidi pa se, da je še možen napredek.”

Tekmovalke bodo tako kot v pretekli sezoni na tekmah silvestrske turneje skakale v parih. Klinec se bo pomerila s Finko Julio Kykkänen, Križnar bo izzvala Norvežanko Kjersti Graesli, Prevc pa Kanadčanko Nicole Maurer. Uršo Bogataj v prvi seriji čaka nastop proti Čehinji Klari Ulrichovi, Katro Komar pa proti Japonka Nozomi Maruyama. Tekmovanje bo v prvem paru odprla Maja Vtič proti še eni Japonki Yuki Ito.

Tekma bo jutri ob 14.15.

Beljak, kvalifikacije

1. Eva Pinkelnig (Avt) 132,1 točke
2. Selina Freitag (Nem) 130,3
3. Ema Klinec (Slo) 128,3
4. Nika Križnar (Slo) 125,4
5. Sara Takanaši (Jap) 125,1
6. Nika Prevc (Slo) 124,3
7. Katharina Althaus (Nem) 123,4
8. Anna Rupprecht (Nem) 120,9
9. Urša Bogataj (Slo) 120,8
10. Anna Odine Strøm (Nor) 118,4

25. Maja Vtič (Slo) 106,6
30. Katra Komar (Slo) 103,0

Komentari

Vaš komentar