Svetovna prvakinja dobila krila

Smučarski skoki 20. Okt 20238:05 0 komentarjev
Alexandria Loutitt
Foto: Profimedia

Aktualna svetovna prvakinja v smučarskih skokih Alexandria Loutitt, ki je naslovu v mladinski konkurenci v isti sezoni marca letos v Planici nepričakovano dodala še naslov v članski kategoriji, je postala nov obraz Red Bulla. Veselo novico je sporočila na družbenem omrežju Instagram.

“Pravijo, da ti Red Bull daje krila. In res je tako! Res sem navdušena, da sem v želji naslednjem koraku naprej združila moči s kanadskim Red Bullom. Počaščena sem, da so me sprejeli v to veliko družino. Počutim se polno energije za novo sezono in nove začetke,” je Alexandria Loutitt zapisala v objavi na družbenem omrežju Instagram in dodala fotografije s kapico z znamenitima rdečima bikoma.

Komaj 19-letna Kanadčanka se je v minuli sezoni z velikimi koraki prebila v svetovni vrh. Pod vodstvom slovenskih trenerjev Janka Zwitterja in Igorja Cuznarja je navdušila že na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu, kjer je osvojila zlato kolajno. Enako pa ji je, na veliko presenečenje, uspelo tudi v članski konkurenci v Planici, kjer sicer med sezono preživi veliko časa.

Loutitt še zdaleč ni edina skakalka, ki jo podpira najbolj znana energijska pijača na svetu. Modro-srebrno čelado nosi tudi Japonka Sara Takanaši, najuspešnejša skakalka v zgodovini, nekoč pa jo je nosila tudi Američanka Sarah Hendrickson.

Še bolj bogat je nabor pri moških, kjer so v preteklosti Red Bull zastopali Avstrijci Andreas Goldberger, Thomas Morgenstern in Gregor Schlierenzauer, trenutno pa so njihovi obrazi Nemec Andreas Wellinger, Japonec Rjoju Kobajaši in po novem tudi Avstrijec Daniel Tschofenig, v zasebnem življenju tudi partner Alexandrie Loutitt.

Rjoju Kobajaši
Znamenita Red Bullova čelada. Kot oprema Rjojuja Kobajašija. Foto: Profimedia

Red Bull v drugih športih trenutno podpira tudi nekaj slovenskih tekmovalcev in tekmovalk, pod njegovo okrilje tako spadajo Janja Garnbret, Filip Flisar, Peter Kauzer, Luka Kovačič, Jaka Remec in Domen Škofic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!