Temni časi za norveške smučarske skoke

Smučarski skoki 1. Feb 202418:54 1 komentar
Foto: Profimedia

Upravni odbor Norveške smučarske zveze je v sredo zvečer sprejel proračun za smučarske skoke za leto 2024. Obeti niso najboljši, saj bo zveza v primeru, če ne najde novega glavnega pokrovitelja, prisiljena v dodatne finančne reze.

“Upravni odbor zveze je bil v celoti obveščen o tem, na kakšen način si komisija za smučarske skoke prizadeva zagotoviti nove finančne prilive, pa tudi o tem, kakšne protiukrepe je mogoče izvesti, če do njih ne bo prišlo,” je po sprejetju proračuna za letošnje leto za norveško nacionalno televizijo NRK dejal predsednik Norveške smučarske zveze Tove Moe Dyrhaug.

Vodja komisije za smučarske skoke Stine Korsen je že prejšnji teden za NRK povedal, da se za zagotovitev sredstev pogovarjajo z več pokrovitelji. “Verjamemo, da se bo preboj zgodil v razumnem času. Če kljub vsem možnostim nobeden od dogovorov ne bo dosežen, je komisija za skoke pripravljena do konca leta uvesti potrebne reze in zniža stroške za približno 5,9 milijona evrov. S tem bi se izognili nadaljnjim izgubam,” je pojasnil Korsen.

Po informacijah časnika Dagbladet je najbolj konkretno in ugodno ponudbo dalo tuje podjetje, ki je želelo povečati prepoznavnost na norveškem trgu, vendar so pogajanja na koncu zastala. Da je težava še večja, Norvežanom na roko v letošnji zimi ne gredo niti dosežki njihovih skakalcev. V svetovnem pokalu še najbolje kaže Mariusu Lindviku, ki v skupnem seštevku zaseda osmo mesto, medtem ko se je lanskoletni dobitnik velikega kristalnega globusa Halvor Egner Granerud po neuspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih odločil za začasen umik iz skakalne karavane.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje