Koliko bo treba letos odšteti za ogled poletov v Planici?

Smučarski skoki 1. Feb 202410:00 2 komentarja
Planica 2023
Foto: Aleš Fevžer

Pred sobotnim pričetkom mladinskega nordijskega prvenstva v Planici, ki ga bodo ljubitelji zimskih športov pri nas lahko obiskali brezplačno, smo se pozanimali, koliko bo treba letos odšteti za ogled smučarskih poletov v dolini pod Poncami.

Če se je lani zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici sploh prvič v zgodovini zavlekel v april, se praznik smučarskih poletov pri nas letos vrača v ustaljeni termin. Zaključni vrhunec v smučarskih skokih bo tako znova na sporedu teden dni prej, in se bo, kot smo tega že vajeni, začel s četrtkovimi kvalifikacijami 21. marca, končal pa s posamično nedeljsko preizkušnjo tri dni pozneje.

Prodaja vstopnic za letalski spektakel v nordijskem centru na severozahodu Slovenije je že stekla, vse navijače pa so prireditelji razveselili s podatkom, da njihova cena v primerjavi z lanskim letom kljub inflaciji ostaja identična lanski.

Foto: Profimedia

Vstopnice se glede na lanskoletne cene niso dražile. Na trg smo poslali vse klasične kategorije vstopnic, ki jih poznamo že iz preteklih let. Močno si prizadevamo, da bi bila izkušnja gledalcev čim boljša,” je dejal generalni sekretar Smučarske zveze Slovenije Tomaž Šušteršič.

Se pa z nakupom vstopnice vsekakor splača pohiteti, saj bo cena le teh za stojišče po 4. februarju poskočila za pet, za tribuno pa med 10 in 15 evrov. Za denarnice navijačev najbolj prijazen dan bo sicer četrtkov kvalifikacijski, ko bo cena za stojišče znašala 25 evrov, ogled ene od treh tekem pa bo stal 35 evrov.

Močneje bo navijače po žepu udaril nakup vstopnice za tribuno. Cena za vstop na tribuno Kavka znaša 80 evrov (95 evrov od 5. februarja), na tribuno A pa 75 evrov (85 evrov od 5. februarja). Najvišjo ceno pričakovano dosegajo VIP vstopnice, ki stanejo od 170 pa vse do 370 evrov.

Velja dodati, da imajo otroci od nič do šest let za stojišča prost vstop na prizorišče, otroci stari med sedem in 14 let pa bodo v dolino svetovnih prvakov lahko v četrtek prišli že za štiri evre, bodisi v petek ali soboto za evro več, zadnji dan pa bo vstop za vse otroke do 14 let brezplačen.

Vse vstopnice so na voljo na spletnem mestu Eventima, nakup pa bo glede na razpoložljivost mogoč tudi na vstopni točki na določen dan."Prodaja poteka odlično in je približno tako dobra kot v istem obdobju lani," je za Sportklub povedal Šušteršič, a natančnih številk ni navedel, saj da teh ne razkrivajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje