Težave v poljskem taboru pred olimpijskimi igrami

Kamil Stoch. Foto: Guliverimage

Poljak Kamil Stoch, trikratni olimpijski prvak v smučarskih skokih, je tri tedne pred olimpijskimi igrami v Pekingu poškodovan. Na treningu si je poškodoval gleženj, poškodba pa napoveduje ogorčen boj s časom, da bi še lahko ujel "vlak" za Kitajsko. Tekme svetovnega pokala v domačih Zakopanah konec tedna pa bo zagotovo izpustil. Poleg Stocha bo domačo preizkušnjo izpustil tudi Dawid Kubacki, ki je bil pozitiven na testiranju za koronavirus.

“Boli, ogrevanje ne pomaga. Barva gležnja je spremenjena. čaka me več ur zdravljenja, posvetov diagnoz,” je prek spleta sporočil Stoch.

Poljak letos tudi ni v pravi formi, tako, da tudi če bo potoval v Pekingu, bo težko ponovil uspehe iz Sočija in Pyeongchanga.

Enaintridesetletni Kubacki bo tako kot njegov reprezentančni kolega izpustil tekme svetovnega pokala v Zakonapah ta konec tedna.

Kubacki in njegov sotekmovalec Pawel Wasek, ki je bil prav tako pozitiven, imata sicer dovolj časa, da okrevata pred 4. februarjem, ko se bodo začele olimpijske igre v Pekingu.

Poljska ekipa v tej sezoni sicer ne blesti, Stoch je šele 16. v skupnem seštevku, Kubacki pa 36.