Anže Lanišek do svoje tretje zmage v svetovnem pokalu

Smučarski skoki 9. Dec 202211:20 > 13:31 0 komentarjev
Foto: guliverimage

V nemškem Titisee-Neustadtu je Anže Lanišek znova potrdil odlično formo. Na petkovi tekmi je ugnal vso konkurenco in se veselil svoje tretje zmage v svetovnem pokalu.

Anže Lanišek blesti na začetku nove tekmovalne sezone. Še drugič v letošnji sezoni je stopil na najvišjo stopničko. Konec novembra je Lanišek slavil v Ruki. Tokrat je v finalni seriji pristal pri 141 metrih, kar je zadostovalo za nov uspeh ‘Žabe’.

26-letnik je po dveh drugih mestih v Titisee-Neustadtu vendarle tudi prvič zmagal.

Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila vodilni v svetovnem pokalu Poljak Dawid Kubacki, ki je v finalu skočil kar 144 metrov, na koncu pa zaostal za 1,3 točke, in Nemec Karl Geiger.

Lanišek (336 točk) se je z zmago prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Vodi še vedno Dawid Kubacki, ki ima še 34 točk prednosti pred slovenskim asom. Tretji je Stefan Kraft, ki za Poljakom zaostaja za 53 točk. Timi Zajc zaseda 17. mesto, Peter Prev 21., Lovro Kos 28., Domen Prevc in Žiga Jelar pa sta trenutno 31. ozrioma 32.

V finalu sta nastopila še dva Slovenca. Timi Zajc se je v finalu povzpel za tri mesta in končal kot 12., Žiga Jelar pa se je uvrstil na končno 16. mesto. Ostali Slovenci se niso najbolje odrezali. Že po prvi seriji sta izpadla Peter Prevc (33. mesto) in Lovro Kos (36. mesto). Predvsem Prevc je imel ob skoku precej slabe pogoje. Njegov brat Domen pa se na tekmo ni uvrstil.

Anže Lanišek v Titisee-Neustadtu. Foto: guliverimage

Po prvi seriji je bil v vodstvu Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je imel pred drugim Anžetom Laniškom le točko in pol prednosti. Na četrtem mestu je bil Nemec Karl Geiger, peti pa Poljak Dawid Kubacki. Obema je v finalnem nastopu uspelo napredovati na stopničke.

Kvalifikacije je sicer dobil prav Kubacki z najdaljšo daljavo dneva: 145 metrov. Drugo mesto je zasedel Norvežan Halvor Egner Granerud, na tretje in četrto mesto pa sta se uvrstila dva slovenska skakalca. Anže Lanišek je skočil 137,5 metra, Timi Zajc pa je postavil drugo daljavo kvalifikacij (142,5 m).

V soboto je na sporedu mešana tekma, v nedeljo pa bosta posamični preizkušnji tako za skakalke kot za skakalce.

Končni vrstni red:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!