Skakalna farsa organizatorjev v Willingenu

Smučarski skoki 3. Feb 202413:48 > 14:05 2 komentarja
FOTO: Guliverimage

Smučarske skakalke so po domačem nastopu na Ljubnem sezono svetovnega pokala danes nadaljevale v nemškem Willingenu. Tekma je bila izjemno pomembna za slovensko šampionko Niko Prevc, ki močno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, a se ji je tekma po dolgem času ponesrečila. Ne le po njeni lastni krivdi. Z eno izmed daljav dneva je slabši dan slovenskih skakalk rešila Nika Križnar.

V finalno serijo so se ob le 34 nastopajočih dekletih sicer prebile vse slovenske “orlice”, a uvrstitve so bile precej slabše od pričakovanj.

Zaradi močnega vetra in mokre smučine so se slovenske tekmovalke zvrstile šele med 20. in 30. mestom.

Žirija tekmovanja je, kljub neugodnemu vetru in mokri smučini, zaletišče za najboljše skakalke pustila prenizko in na največji skakalnici za dekleta na koledarčku svetovnega pokala onemogočila “polete”.

Slovenske uvrstitve po prvi seriji? Nika Prevc je 21., Taja Bodlaj je 24., Nika Križnar 25., Katra Komar 27., Ajda Košnjek pa na 28. mestu. Po prvem skoku je vodila Avstrijka Jacqueline Seifridsberger, sledila ji je njena rojakinja Marita Kramer, tretja je bila Kanadčanka Alexandria Loutitt.

FOTO: Guliverimage

Velik napredek za starejšo Niko

Križnar je v drugi seriji skočila eno izmed daljavo dneva, pristala pri črti za 130 metrov in gladko prevzela vodstvo ter napredovala celo za 16 mest!

Na koncu se ji je izšlo celo za 9. mesto, Nika Prevc pa je doskočila pri 123 metrih in uvrstitve popravila za šest pozicij in s 15. mestom dosegla še nekaj dodatnih točk za skupno razvrstitev v svetovnem pokalu. Prvo mesto je zadržala Avstrijka Seifridsberger, drugo mesto je vzela Japonka Sara Takanashi, tretja pa domačinka Katharina Schmidt, ki se je že 50. zavihtela na zmagovalni oder.

FOTO: Guliverimage

Ostale tri Slovenke: Komar je bila na koncu 26., Bodlaj mesto za njo, Košnjek pa se je morala zadovoljiti s točko za svetovni pokal (30. mesto).

Vrstni red v svetovnem pokalu:

Nika Prevc (SLO) 869 točk
Juki Ito (JPN) 711
Eva Pinkelnig (AVT) 671

Boj “orlic” z Avstrijkami za skupno zmago v pokalu narodov se zaostruje. Slovenska zaloga je pred današnjo preizkušnjo znašala 71 točk, zdaj pa so severne sosede pobegnile in vodijo za 113 točk. Jutri je v Willingenu na sporedu še ena posamična tekma.

Danes popoldne na vrsti tudi fantje

Skakalnica v Willingenu, kjer najboljši skačejo 150 metrov in več, bo nato ob 16. uri gostila še moško tekmo s slovenskimi junaki letalnice v Kulmu Lovrom Kosom, Timijem Zajcem, Žakom Moglom ter Domnom in Petrom Prevcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje