Zormanovi varovanci po olimpijsko vozovnico v Španijo

Rokomet 2. Feb 202419:11 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo kvalifikacije za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu igrala v Španiji.

Slovenski rokometaši se bodo za eno od vozovnic za Pariz borili na severovzhodu Španije, v mestu Granollers, ki leži slabih 30 kilometrov od katalonske prestolnice Barcelone, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Dvoboji se bodo igrali v dvorani Palau d’Esports de Granollers, ki sprejme 6500 gledalcev. Zgrajena je bila leta 1991 za potrebe poletnih olimpijskih iger, ki jih je Barcelona gostila leto za tem, nedavno pa je v njej že uspešno nastopala slovenska ženska reprezentanca, in sicer v prvem in drugem delu svetovnega prvenstva 2021.

Na olimpijske igre so že uvrščene Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak).

Prostih je še šest mest. Kvalifikacijska skupini 2 (Nemčija, Alžirija, Hrvaška in Avstrija) bo gostovala v nemškem Hannovru, skupina 3 (Norveška, Madžarska, Portugalska in Tunizija) pa v madžarski Tatabanyi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!