Za konec zmaga Poljaka, Zajc tik pod stopničkami

Smučarski skoki 2. Okt 202219:35 0 komentarjev
Timi Zajc. Foto: Guliverimage

Poljak Dawid Kubacki je zmagovalec finalne tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v nemškem Klingenthalu. Od Slovencev sta bila najuspešnejša Timi Zajc in Peter Prevc, oba sta končala med prvo deseterico. Zajc je bil na koncu četrti, Prevc pa deseti.

Zadnjo tekmo poletne velike nagrade je predvsem v prvi seriji oviral veter, kar je povzročilo tudi nekaj nepričakovanih rezultatov. Tako je Anže Lanišek ostal brez finalne serije z 31. mestom. Daleč od točk sta bila mladi debitant Rok Masle na 46. mestu in Domen Prevc, ki je s ponesrečenim skokom, dolgim 100 metrov, končal na 49. mestu.

V finalno serijo se je prebil še Lovro Kos, ki je bil na koncu 23. Z zahtevnimi razmerami pa sta se najbolje spoprijela Timi Zajc in Peter Prevc. Prevc je skočil 131 in 127 metrov, Zajc pa 138 in 127 metrov in je tekmo končal tik pod odrom za zmagovalce. Pred njim sta poleg zmagovalca končala le še Japonec Ryoju Kobayashi in Norvežan Daniel Andre Tande.

“Zelo sem vesel četrtega mesta. V prvi seriji je bil skok super, v finalni seriji pa zelo soliden. Smo na pravi poti in upam, da to prenesemo v zimo,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Zajc.

“Zadnja tekma poletne sezone je za nami. Težka in zahtevna tekma. Če potegnem črto čez cel vikend, sta predvsem Timi in Anže na zelo visoki ravni in verjamem, da bomo v zimi še nadgradili to skakanje. Tudi ostali fantje so blizu. Morda nekateri rezultati ne povedo cele zgodbe, a jaz mislim, da po poletni sezoni vidimo, da smo na pravi poti. Potrebno je še kakšno stvar popraviti, a mislim, da lahko mirno pričakamo zimo in se je lahko že veselimo,” pa je finalno tekmo in poletno sezono opisal trener skakalcev Robert Hrgota.

V skupnem seštevku poletne velike nagrade je prav tako slavil Kubacki. Od Slovencev je najvišje s samo dvema nastopoma končal Lanišek na 15. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!