Za slovo od Planice še vrhunski dosežek mešane ekipe

Smučarski skoki 11. Feb 202418:47 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici je slovenska reprezentanca osvojila še eno medaljo. Srebro so na mešani ekipni tekmi priskakali Taja Bodlaj, Jaka Drinovec, Tina Erzar in Rok Masle. Zaostali so le za Avstrijo, ki je zbrala 3,9 točke več.

Z mešano ekipno tekmo v smučarskih skokih je padel zastor nad letošnjim MSP v dolini pod Poncami. Slovenski tekmovalci so skoraj na najlepši možen način zaključili domače prvenstvo, a so se na koncu morali zadovoljiti s srebrnim odličjem. Skupno je to četrta slovenska medalja.

Boljši so bili Avstrijci v postavi Julia Mühlbacher, Johannes Pölz, Sahra Schuller in Stephan Embacher. Tretja je bila Nemčija.

Slovenija je po prvi seriji deževne tekme vodila. Po drugi skupini finala je slovenska ekipa padla na drugo mesto, a jih je Erzar nato vrnila v vodstvo. O naslovu je odločala zadnja skupina in jasno je bilo, da bo po skoku svetovnega prvaka Embacherja, Masle imel težko delo za ubranitev naslova iz Whistlerja, kar mu na koncu ni uspelo.

“S svojimi skoki sem kar zadovoljna, tako kot tudi z medaljo. Medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu je le medalja, kaj bi pa še radi? Lahko bi bili tudi brez. Zdi se mi nepotrebno, da smo slabe volje. Tega se moramo veseliti,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Bodlaj.

“Danes res nisem zadovoljna, saj nisem prikazala tistega, kar bi mogla. Vseeno pa sem vesela, saj nam je uspelo pridobiti drugo mesto. Seveda pa sem tudi malce razočarana, a mislim, da bo jutri že vse v redu,” je povedala Erzar.

“Danes sem bil jaz najšibkejši člen, imeli smo možnost, da bi zmagali. Danes krivdo prevzemam nase, ker nisem prikazal najboljših skokov, tako kot pravzaprav čez celo prvenstvo. Zadovoljen pa sem, ker na posamični tekmi ni šlo, tokrat pa je šlo do medalje,” pa je dodal Masle.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenski štafeti zunaj deseterice

Smučarski tekači in tekačice so tekmovali v mešanih štafetah. V mladinski kategoriji je slavila Švedska v postavi Anton Grahn, Mira Goeransson, Alvar Myhlback in Evelina Crusell. Za 13,9 sekunde je na drugem mestu zaostala Norveška, bron je pripadel Italiji.

Slovenska štafeta je v skrajno težkih vremenskih razmerah borbeno vztrajala vse do konca in osvojila 16. mesto. Bor Petrovič, Lucija Medja, Tine Šporn in Tia Janežič so zaostali dobrih šest minut za Švedsko.

Za tem je sledila preizkušnja mlajših članov in članic. Druge zlate medalje pod Poncami se je razveselila Kanada. Derek Deuling, Jasmine Drolet, Max Hollmann in Liliane Gagnon, ki so za 7 desetink ugnali francosko zasedbo in Kanadi pritekli šele drugo odličje v kategoriji do 23 let. Tretji so bili Švedi, ki so zaostali še desetinko več.

Slovenija v postavi Nejc Štern, Zala Šepič, Boštjan Korošec in Eva Močnik je zasedla 15. mesto s slabimi osmimi minutami zaostanka za Kanado.

Zadnje dejanje nordijske kombinacije je bila moška ekipna tekma. Zmagala sta Nemca Richard Stenzel in Tristan Sommerfeldt s 5,1 sekunde prednosti pred Avstrijcema, tretja sta bila Norvežana z zaostankom 47,4 sekunde. Slovenca Urban Zajec in Lovro Percl Seručnik sta bila 11., zaostala sta štiri minute in 17 sekund.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!