Slovenke v Planici deklasirale konkurenco

Smučarski skoki 9. Feb 202418:30 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar so na mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici na ekipni tekmi premagale vso konkurenco in osvojile zlato.

Že po prvi seriji so slovenske skakalke vodile za več kot 51 točk. Tudi v drugi so nadaljevale izjemno, po nesrečnem skoku Nemke Megi Lou Schmidt, ki je v tretji skupini druge serije padla, pa je bilo jasno, da bodo Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar postale svetovne mladinske prvakinje.

Za daljavo dneva je poskrbela Tina Erzar, ki je edina preskočila 100 metrov (100,5), Taja Bodlaj je v drugi seriji pristala pri 98 metrih in bila druga najdaljša.

Slovenska četverica je na koncu za več kot 100 točk (natančneje 114,6) ugnala konkurenco. Srebro so osvojile Japonke, bron pa Nemke.

Foto: Aleš Fevžer

“Občutki so fenomenalni, z ekipo je res lepo stati na najvišji stopnički. Res smo pričakovali, a po navadi, ko pričakuješ, gre lahko kaj narobe. Vsem štirim so uspeli dobri skoki in res smo ponosni, da nam je to uspelo,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Bodlaj.

“Ni bilo težko ostati miren. Vedela sem, da so punce sposobne tega, da bodo one naredile tisto razliko. Morala sem le sproščeno skočiti. To mi je uspelo v drugem skoku, v prvem niti ne. Pritiska ni bilo veliko, ker sem vedela, da so punce v bistvu že vse naredile,” pa je dodala Erzar.

Slovenske skakalke na ekipni tekmi v Planici:

Ajda Kosnjek: 88 m/88,5 m

Jerica Jesenko: 91,5 m/90,5 m

Taja Bodlaj: 95 m/98 m

Tina Erzar: 94 m/100,5 m

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje