Anamarija Lampič odkrito o razlogih za spodleteli nastop

Peking 2022 9. Feb 20229:23 > 9:57 4 komentarji
Foto: Aleš Fevžer / OKS

Pričakovanja so bila visoka. Glede na vse dosežke Anamarije Lampič tudi upravičeno. A olimpijski sprint najboljši slovenski smučarski tekačici ne bo ostal v najlepšem spominu. Skozi celotno tekmovanje izvrstna 26-letnica ni bila prava, na koncu se je ustavila v polfinalu in ostala brez medalje.

Čeprav je v prvih izjavah po tekmi skušala zadržati svoj prepoznaven nasmešek, je bilo hitro jasno, da je Anamarija Lampič iskreno razočarana. Izpostavila je sicer, da je dala svoj maksimum, a da na koncu višje od 12. mesta ni zmogla. Glede na njene odlične rezultate v zadnjih sezonah, smo s spraševali, ali ni bilo morda kaj narobe z njenimi smučmi. Slovenska šampionka je danes vse skupaj pojasnila v objavi na družbenem omrežju Instagram.

Preizkusili vse maže, ki jih imajo

“Dala sem vse od sebe, se trudila, a rezultat ni takšen, kot sem pričakovala. Mislim, da sem v dobri formi, a ko sem si ogledala posnetke in govorila s trenerji, smo ugotovili, da kljub trudu in boju hitrost smuči ni bila takšna, kot sem želela. Po tekmi nisem bila tako razočarana, a po pogovoru z Boštjanom Klavžarjem in Stefanom Saraccom sem ugotovila, da sta jezna, ker smuči niso bile prave. Testirali in poizkušali smo vse, čutila sem njuno žalost.”

“Preizkusili smo vse maže, ki jih imamo, to je največ, kar smo izvlekli, borimo se naprej. Ni konec sveta, sezona gre naprej. Smo mala ekipa in čeprav imamo dobre rezultate imamo vsako leto vsega manj. Moje misli so pri naslednjih tekmah. Hvala za vašo podporo, želje in lepe besede. Veliko objemov, rada vas imam!” je zapisala Anamarija Lampič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje